Concert review: Palaye Royale | 29 september 2018

Palaye Royale

Eerder dit jaar leerde ik de band Palaye Royale kennen. Ze hadden op dat moment pas één album uit en kondigde ze al snel een tour aan. Op 29 september zouden ze optreden in Melkweg Upstrais. Een hele kleine zaal. En ik was te laat met het kopen van mijn ticket. Gelukkig werd er al snel een upgrade aangekondigd en kon ik toch nog een ticket bemachtigen voor de show die uiteindelijk plaatsvond in de Oude Zaal.

The Haunt opende de show. The Haunt maakt een mix van alternative, indie, rock and roll garage, and blues. Met de zang van de 15 jaar oude Anastasia en haar 19 jarige broer Maxamillion heeft de band uit Florida een sterke performance neergezet. Hun muziek sloot goed aan bij de stijl van Palaye Royale en warmde het publiek goed op. Wel was te merken dat het publiek zich niet helemaal had voorbereid op de band en waren er weinig mensen die de muziek mee konden zingen. Zelf had ik ook nog nooit naar The Haunt geluisterd en had ik dus geen idee wat ik kon verwachten. De band heeft me positief verrast.

Palaye Royale

Om half tien was het tijd voor Palaye Royale. Dat ze fashion art-rockband genoemd worden bewezen ze weer met de unieke outfits die ze aanhadden toen ze het podium op kwamen. Ze speelde de ene hit na de ander. De band was erg enthausiast over de reactie van het publiek. Elk nummer werd van begin tot eind meegezongen en gesprongen. Het publiek was zo luid (114db) dat de band hier een social media post aan besteedde waarin ze schreven dat ze hierdoor voor het eerst op het podium hebben gehuild.

Halverwege de show legde de band hun nummer stil. Dit omdat ze door kregen dat er iemand in de zaal niet goed was geworden. Na meerdere malen gevraagd de hebben of er hulp kon komen besloot gitaris Sebastian om zelf het publiek in te gaan om te helpen. Het publiek was gelukkig erg geduldig. Het duurde hierna even voordat de band weer terug kwam. Ze maakte het nummer dat ze afgekapt hadden niet af, maar in plaats daar van deden ze een cover van My Chemical Romance. Dit had ik totaal niet aan zien komen. De hele zaal zong Teanagers uit volle borst mee.

Palaye Royale

De setlist bestond uit een goede mix van nummers van hun voorgaande album en EP en nummers van het album Boom Boom Room (side B), dat een dag eerder uit kwam. Tijdens de aankondiging van een van de nummers zei zanger Remington: This song is for everyone that… wants to die in a hot tub. Ik zag mensen naast mij wat vreemd op kijken, maar nadat de band het refrein van Dying In A Hot Tub zong was het natuurlijk helemaal duidelijk.

Tegen het einde van de show verscheen Remington op het balkon achterin de zaal. Dit is iets wat hij vaker doet tijdens shows. Hij klom over de balustrade om vervolgens via de zijkant van de zaal naar beneden te klimmen en via de zaal weer terug naar het podium te gaan. Na nog even gecrowdsurft te hebben verliet de band het podium met de boodschap dat ze over een aantal minuten bij de tourbus zouden verscheinden voor foto’s. In februari zal de band weer terugkeren naar Nederland.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *