Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392 Festival review: Tuckerville | 1 september 2018 - Didi Winnubst

Festival review: Tuckerville | 1 september 2018

Tuckerville

Op 1 september vond de derde editie van Tuckerville plaats. Tuckerville is een popfestival in Het Rutbeek in Enschede. Dit jaar traden onder andere Carry Underwood, George Ezra, Tom Grennan en natuurlijk Ilse DeLange op. Voor mij was het de eerste keer dat ik het festival bezocht.

Rond vier uur kwam ik aan op station Enschede om vanaf hier verder te reizen met de pendelbus. Omdat het reizen niet helemaal ging zoals gepland (gemiste treinen ed.) heb ik helaas het optreden van Jacqueline Govaert gemist. Toen ik eenmaal aankwam op het festival was het half zes en dus tijd voor Carrie Underwood die haar eerste Nederlandse show ooit gaf. Het was erg druk bij de mainstage en omdat ik niet echt bekend ben met de muziek van Carrie Underwood was dit het perfecte moment om de rest van het terrein even te verkennen.

Tuckerville

Het terrein van Tuckerville is erg overzichtelijk en leuk ingericht. Alles sluit aan bij de look en feel van het festival. Het terrein bestaat uit verschillende area’s en stages. Er waren drie podia waaronder de Main Stage, The Barn en The Creek. Het leukste podium vond ik The Barn. Een schattige rode schuur met een klein podium erin en een balkon. Dit zorgt voor een intieme sfeer, wat ik erg fijn vind bij optredens. In The Barn traden onder andere Matthew Crosby, Becca Mancari en Isaac Gracie op. Nieuw op Tuckerville dit jaar was de mannen area bestaande uit de Nozem Eagle Bar. Dus tijdes het verkennen van het terrein moest er natuurlijk Nozem Olie geproeft worden.

De eerste show die ik heb bekeken was die van Tom Grennan. Tom Grennan is een 23 jarige singer-songwriter uit Engeland. Tijdens Best Kept Secret festival had ik een klein stukje van zijn show gezien. Het zag er goed uit, dus op Tuckerville stond ik op tijd klaar bij The Creek, het podium waar hij zou optreden. Toen de show begon was het nog erg rustig in de tent. Je kon aan de band zien dat ze dit jammer vonden. Ik vond het wat minder erg, want hierdoor stond ik bijna vooraan. Toen ik tegen het einde van de show even om keek, was de tent gelukkig goed gevuld. De dag voor het festival had ik veel naar Tom Grennan’s muziek geluisterd. Het nummer Barbed Wire is op het moment mijn favoriet en ik was dan ook erg blij toen ze deze live speelden. Na de show kwam Tom nog even terug om met wat fans een praatje te maken en op de foto te gaan. Hier vertelde hij me dat hij deze maand nog een show geeft in Nederland. Op 21 september staat hij in Melkweg, Amsterdam. Zelf kan ik hier helaas niet heen, maar het is zeker een aanrader.

Na Tom Grennan stond George Ezra op de Main Stage. Toen ik hier aan kwam was het alweer erg druk en kon ik helaas weinig zien. Gelukkig was de muziek overal goed te horen dus kon ik rustig wat gaan eten met de nummer van George Ezra op de achtergrond. Op het festival was een ruim aanbod aan eten. Van patat tot Vietnamees en van pannenkoeken tot hotdog’s.

Isaac Gracie

Isaac Gracie was het volgende optreden wat ik graag wilde zien. Vanuit The Barn waren de laatste tonen van George Ezra te horen waarna Isaac Gracie op het podium verscheen. Ik stond weer erg dichtbij en kon alles dus goed zien. Een van de eerste dingen die mij op viel was dat Isaac Gracie op trad op zijn sokken. Samen met de intieme sfeer zorgde dit er voor dat zijn optreden een beetje voelde als een huiskamerconcert. Tijdens een van zijn nummers ging hij ineens over op het nummer Creep van Radiohead. Het publiek begon meteen keihard mee te zingen. Dit vond ik toch wel het mooiste moment tijdens de show van Isaac Gracie. De zanger zelf was erg verrast door de enthousiaste reactie en vertelde dat hij dit moment nooit meer zou vergeten.

Toen de show van Isaac Gracie klaar was, was het bijna tijd voor Ilse DeLange. Ilse is de drijvende kracht achter het festival en was de hele dag al druk in de weer. Bij de opening van het festival scande ze de eeste tickets, tijdens de show van Matthew Crosby zong ze een nummer mee, en ze gaf een meet & great bij de merchandise. Alsof dit nog niet genoeg was gaf ze nog een optreden van 75 minuten. Een van de langste van de dag. Het was natuurlijk weer erg druk bij het hoofdpodium, maar vanaf een strobaal was alles nog goed te zien. Helaas kon ik de show van Ilse DeLange niet helemaal zien omdat ik alweer naar huis moest en de trein moest halen.

Ondanks dat ik eingenlijk maar twee optredens heb gezien heb ik een heerlijke dag gehad. Tuckerville is een erg ontspannen festival en was daardoor een perfecte afsluiter van mijn vakantie. Volgend jaar zal het festival plaatsvinden op 7 september. Als ik de line-up interessant vind, ga ik zeker weer heen!

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *