Mijn favoriete releases | Augustus

releases augustus

In augustus is er erg veel nieuwe muziek uitgekomen. Zo veel dat het moeilijk was om een keuze te maken om over te schrijven. Deze maand brachten onder andere Palaye Royale en Twenty One Pilots nieuwe singles uit. Kwam Fall Out Boy met een nieuwe EP en kondigde Bring Me The Horizon en nieuw album aan met hun single en video MANTRA.

Palaye Royale – Death Dance

Nog minder dan een maand tot het uitkomen van Boom Boom Room (Side B) van Palaye Royale. Na You Will Be Fine is Death Dance de tweede single voor het aankomend album. Palaye Royale is een band waarvan ik eigenlijk elk nummer even leuk vind. Ik heb geen favorieten. Ook Death Dance is weer een goed nummer dat aansluit bij de rest van hun repetoir. De zinnen ‘We live in an age where sex and horror are Gods. We live in an age where all our bodies are flawed’ vind ik erg pakkend en zeker van toepassing op deze tijd. 28 september is de realease datum van Boom Boom Room (Side B). Dit is precies 1 dag voor de show in Melkweg.

Bring Me The Horizon – MANTRA

Zonder van te voren aan te kondigen of te teasen, bracht Bring Me The Horizon op 21 augustus onverwachts een nieuwe single uit. Kort hierna volgde de musicvide voor het nummer, een tour aankondiging, een album aankondiging en nieuwe merchandise. Mantra werd zeer goed ontvangen door de fans. Ook ik ben erg enthousiast en heb meteen tickets gekocht voor de tour.

Twenty One Pilots – Levitate / My Blood

Sinds het einde van de hiatus is Twenty One Pilots niet meer weg te denken. Na Jumpsuit en Nico And The Niners brachten ze afgelopen maand weer twee numemrs uit. Levitate is het derde deel van de Trench storyline. Op de ochten van de dag van release was het nummer  al gelekt. Samen met de volledige tracklist had muziekstream platform TIDAL het nummer al te vroeg online staan. Nadat het weer verwijderd was kwam het nummer later op de dag echt uit. Fans vragen zich af of het lek vanuit Twenty One Pilots gepland was, zoals eerder ook met Blurryface gebeurde, of dat het een fout was van Tidal. Toen ik Levitate voor het eerst hoorde moest ik er erg aan wennen. Hoe vaker ik het nummer beluister, hoe beter ik hem vind. Tegen het einde van de maand bracht de band ook het nummer My Blood uit. My Blood is weer compleet anders dan de voorkaande drie nummers. Ik vind het tof hoe Tyler Joseph en Josh Dun zo veel verschillende genre’s kunnen gebruiken voor één album en het ondanks dat als een geheel kunnen laten overkomen.

 Fall Out Boy – Lake Effect Kid

Op 23 augustus bracht Fall Out Boy de EP Lake Effect Kid uit. Toen ik de cover van de EP zag werd ik al meteen enthousiast. Toen ik zag dat hier ook merchandise van is wilde ik dit natuurlijk ook meteen hebben. Naast de look van de EP vind ik ook de inhoud erg goed. City In A Garden moest ik eerst wat aan wennen, maar na een paar keer luisteren vind ik deze net zo goed al de andere twee nummers.

Hoodie Allen – Wasting All My Time / Operation

Vlak na de aankondiging van de Hanging With Hoodie (US) tour bracht Hoodie Allen twee nieuwe singles uit. Beide nummers passen goed bij zijn eigen sound en sluiten aan bij zijn huidige repetoire. Hierdoor vind ik de nummers wel weinig vernieuwend. Door het uitkomen van Wasting All My Time en Operation heb ik Hoodie Allen weer herontdekt en luister ik vaker naar zijn muziek. Of de singles onderdeel zullen zijn van een nieuw album is nog niet bekend.

As It Is – The Great Depression

Op 5 januari 2017 kwam het idee van The Great Depression tot stand. Binnen een dag had zanger Patty Walters de titel en de look and feel voor het album bedacht. The Great Depression is het derde album van As It Is. Voor dit album hebben ze inspiratie gehaald uit de post-hardcore bands door wie ze geinspireerd werden toen ze opgroeide. Het is een donkere en zombere album dat de band heeft gemaakt, maar ondanks dat voelen ze zich beter en gezonder dan in de afgelopen jaren. Mijn favoriete nummers op het album zijn The Great Depression en The Stigma (Boys Don’t Cry). Op 19 november staat As It Is in Melkweg, Amsterdam.

Overige Releases:
 • The Amity Affliction – Misery
 • 5 Seconds Of Summer – Spotify Singles
 • Travis Scott – Astroworld
 • Crossfaith – EX_MACHINA
 • Capital Cities – Solarize
 • Scar Lxrd – Hxw They Judge
 • You Me At Six – IOU / Back Again
 • The Story So Far – Upside Down
 • Blood Youth – Starve
 • Benny Blanco, Halsey & Khalid – Eastside
 • SWMRS – Berkely’s On Fire
 • Tyler Ward – Mama Always Told Me
 • SayWeCanFly – Shallow
 • Zayn – Too Much
 • Neck Deep – In Bloom Versions
 • Cody Simpson – Underwater
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *