Mijn favoriete releases | Juli

Releases Juli

Juli was een maand vol met nieuwe singles en bijbehorende muziek video’s. Twenty One Pilots verbrak hun stilte met maar liefst twee nieuwe singles, een video, een tour en een album aankonidiging. Palaye Royale bracht de eerste single van Boom Boom Room (Side B) uit en ook Muse, Set It Off, Anarbor en With Confidence kwamen met nieuwe muziek.

Twenty One Pilots – Jumpsuit & Nico And The Niners

Na een hiatus van een jaar brachten Tyler Joseph en Josh Dun op 11 juli twee nieuwe singles uit. Daarnaast kondigde ze hun nieuwe album aan en maakten ze de data van hun wereld tournee bekend. Dit is het begin van de nieuwe era van Twenty One Pilots. Het eerste nieuwe nummer dat ik hoorde was Jumpsuit. Bij dit nummer zit een prachtige video. Meteen na het uitbrengen hiervan ontstonden er verschillende theorieën van fans. De man in de rode cape op het paard zou volgens sommige Blurryface zijn, anderen denken dat dit Clancy is, of is het toch Nico? Afgelopen week bracht de band ook een video uit voor de tweede single, Nico And The Niners. Dit werd natuurlijk gevolgd door nog meer theorieën. De twee video’s zijn onderdeel van een drie delig verhaal van Trench. Welk nummer bij de derde video zal horen is nog niet bekend. Misschien zal de derde video wel meer duidelijkheid geven. Wat denk jij van alle theorieën omtrent Twenty One Pilots?

Palaye Royale – You’ll Be Fine

Palaye Royale is een Canadese rockband. Sinds het uitbrengen van hun eerste studio album Boom Boom Room (Side A) zit hun carrière in de lift. Boom Boom Room (Side A) kwam uit in 2016. Nu, twee jaar later, is het tijd voor Boom Boom Room (Side B). Afgelopen maand bracht Palaye Royale de eerste single en video van het album uit. You’ll Be Fine is een catchy rock nummer dat goed in het repertoire van de band past. De single werd goed ontvangen door de fans. Ook op het artwork dat de band deze maand deelde werd enthousiast gereageerd. Het album zal aankomende vrijdag waarschijnlijk beschikbaar zijn als pre-order. Wanneer het uit komt is nog niet bekend. Palaye Royale staat op 29 september in een uitverkochte OZ van Melkweg.

Muse – Something Human

Something Human is alweer de derde single die Muse uitbracht na het laatste studioalbum Drones. Samen met Dig Down en Thought Contagion zal dit nummer onderdeel zijn van het album Simulation Theory, dat waarschijnlijk dit jaar nog uit komt. Net als voorgaande twee singles zit er weer een filmische video bij. Something Human is een rustig, intiem en toch wel poppy nummer. De meningen over de nieuwe muziek van Muse zijn erg verdeeld. Ook ik weet nog niet goed wat ik er van vind. Wat ik wel weet is dat ik de harde gitaren van de band toch wel wat begin te missen.

Set It Off – Killer In The Mirror

Set It Off is een Amerikaanse Rock band. Voor het uitbrengen van hun nieuwe single Killer In The Mirror tekenden ze bij het label Fearless Records. Dit is onder andere het label van Mayday Parade, Pierce The Veil en As It Is. Ik denk dat dit een label is waar Set It Off ook zeker goed bij past. Killer In The Mirror is de eerste single sinds het uitbrengen van het album Upside Down in 2016. De band heeft nog geen nieuw album aangekondigd. Wel hebben ze een tour aangekondigd. Of ze ook naar Europa zullen komen is nog niet bekend.

Anarbor – Amarillo

Amarillo is de derde single voor het aankomend album van de Amerikaanse rockband Anarbor. De details van het album zijn nog niet bekend. Het zal het eerste album zijn zonder drummer Tyler Hedstrom. Eerder bracht de band al de singles MIA en Sassy uit. Amarillo is mijn favoriet van de drie. Ik hoop dat Anarbor in de toekomst naar Europa komt. Ik volg de band al een langere tijd en zou ze graag eens live willen zien. In 2010 zijn ze op tour geweest in Engeland. Verder heeft de band nog geen shows in Europa gegeven. Het wordt tijd dat hier verandering in komt.

With Confidence – Jaded

Na hun break met gitarist Luke Rockets was het even stil rondom de Australische pop punk band. De stilte werd gebroken door een return show. Vervolgens maakte de band bekend dat ze op Warped Tour optreden en kondigden ze hun nieuwe album Love and Loathing aan. Love and Loathing zal het tweede studioalbum zijn van With Confidence. Op 18 juli bracht With Confidence hun tweede single uit voor het album. Volgens frontman Jayden Seeley gaat het nummer over: “tangled hurt, confusion, and self-loathing we feel as consequence”. De video van het nummer is opgenomen tijdens The Final Cross Country Warped Tour. Op 29 september staat de band in Dynamo in Eindhoven. Tickets zijn hier te koop. Helaas valt de show tegelijk met die van Palaye Royale in Melkweg, waardoor ik er zelf niet heen kan. Gelukkig heb ik ze vorig jaar live kunnen zien toen ze in het voorprogramma stonden van Mayday Parade.

Decembers Tragedy – City Street Serenade

Decembers Tragedy, een band waarvan waarschijnlijk niemand ooit gehoord heeft. Afgelopen maand werd frontman Kyle Fletcher, beter bekend als Awsten Knight van Waterparks, geinterviewd door een lokaal televisie station. Kyle vertelde over de hitte op het festival en over de danspasjes die hij en zijn band doen tijdens hun optredens. Op Spotify kun je lusiteren naar de single City Street Serenade van Decembers Tragedy.

Overige releases:
  • Zayn – Sour Diesel
  • Trash Boat – Crown Shyness
  • Crossfaith – Catastrophe
  • Love And Run – Things Go Well
  • Hollywood Undead – Another Level
  • Capital Cities – Just Say When
  • The 1975 – Love It If We Made It
  • Jaden Smith – Syre: The Electric Album
  • Beartooth – Disease / Bad Listener

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *