Concert review: Star Wars Live in Concert | 4 juli 2018

Star Wars Live in Concert

Op 4, 5, 6 en 7 juli staat het Antwerp Symphony Orchestra in Het Concertgebouw in Amsterdam voor Star Wars: Live in Concert. Omdat ik natuurlijk erg van Star Wars hou heb ik de show bezocht op woensdag 4 juli.

Ik was nog niet eerder  in Het Concertgebouw in Amsterdam geweest. Van buiten en van binnen is het echt een prachtig gebouw. De zaal was kleiner dan ik van te voren had gedacht. Voorafgaand aan de show wist ik niet zeker of het met of zonder film zou zijn. Mijn vader dacht zonder, maar ik hoopte toch heel erg dat er beeld bij zat. Anders zou ik het stiekem toch wel een klein beetje saai vinden. Toen we aankwamen in de zaal hing er een groot scherm, maar zelfs toen durfde ik er nog niet van uit te gaan dat de film getoond zou worden.

Star Wars Live in Concert

Het orkest begon met spelen. Toen ze de eerste noot inzette hoorde ik het meteen. Ze speelde het 20th Century Fox intro. Van te voren was ik al erg benieuwd of ze dit zouden spelen of niet. Aan het einde van het intro begon de zaal enthousiast te klappen. Vervolgens begon de film op het scherm. Het orkest speelde spot on. Ze speelde zo goed, dat ik soms even vergat dat de muziek live was. Ik vond het knap hoe het orkest precies tegelijk speelde met de film en was ook verbaasd over hoe goed het geluid was afgesteld. De muziek kwam goed naar voren, maar ondanks de live muziek waren de geluidseffecten en conversaties in de film nog goed te horen. Wel vielen de stiltes in de film mij extra goed op, omdat ik toch bewuster naar de muziek aan het luisteren was dan anders.

Net als in de bioscoop zat er een pauze in de show. Het licht ging aan en er kwamen een aantal stormtroopers en andere Star Wars karakters de zaal in lopen. Al snel ontstond er een rij en ging iedereen een voor een op de foto. Ik natuurlijk ook. Dit was een leuke toevoeging aan de avond. Na een drankje gedaan te hebben in de foyer begon de tweede helft van de film. Wat me tijdens de tweede helft van de film erg tegen viel was dat het orkest het nummer Cantina Band, niet speelde. Ik was super enthousiast toen Obi Wan en Luke het cafe binnen liepen, maar werd direct teleurgesteld door de muziek die niet live was.

Waar in de bioscoop iedereen voor de eerste woorden van de aftiteling verdwenen is, bleef (bijna) iedereen hier keurig zitten tot het echt helemaal af was. De film was af en het orkest kreeg een staande ovatie. Toen het publiek eindelijk klaar was met applaudisseren speelde het orkest nog een toegift. Wat mij betreft mogen ze voortaan elke film vertonen met live muziek.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *