Concert review: Bullet For My Valentine | 12 juni 2018

Bullet For My Valentine

Op dinsdag 12 juni stonden Ded, Crossfaith, Asking Alexandria en Bullet For My Valentine in Melkweg. Een grote line-up voor een niet uitverkochte show. Ik ging naar het concert omdat ik Asking Alexandria graag weer wilde zien. Ook was ik nieuwsgierig naar de Japanse band Crossfaith. De headliner, Bullet For My Valentine, kende ik eigenlijk alleen van naam. Hun muziek had ik vooraf nog nooit geluisterd.

Crossfaith

Crossfaith was de tweede band van de avond, maar omdat ik wat later was, was het de eerste band die ik zag. Crossfaith is een Japanse metalcore/electronicore band. Ik was al een klein beetje bekend met de band. Toen ik de zaal in kwam waren ze al begonnen. Wat ik vooral tof vind aan de band is dat ze verschillende genre’s mixen. De mix van metalcore en elektronische muziek maakt hun nummers uniek en eigen. Zanger Kenta Koie had enorm veel energie en kreeg de zaal goed mee. Er werd gemosht en zelfs een wall of death gedaan. Ik zou Crossfaith zeker nog eens live willen zien.

Asking Alexandria

Asking Alexandria was de reden dat ik naar de show ging. Toen ik ze een half jaar geleden live zag in Tilburg vond ik ze toch wel heel erg tof en wide ik ze graag nog eens zien. Ik was echt super enthousiast. Dat ze dan ook nog in een kleinere zaal stonden maakte het helemaal goed. Dacht ik. Helaas viel dit erg tegen. Het geluid van de show was slecht afgesteld waardoor Danny Worsnop slecht te horen was. Toen gitarist Ben Bruce zei dat hij het publiek wat kalm vond en vond dat we meer energie moesten geven schreeuwde iemand uit het publiek terug dat hij graag hetzelfde wilde zien van de band. Toen het publiek, en de band, eindelijk een beetje op gang gekomen waren was het tijd voor een rustig akoestisch nummer. Danny en Ben bleven met zijn tweeën achter op het podium en speelde Someone, Somewhere. Hierna volgde nog twee nummers en was hun set af.

Bullet For My Valentine

Na de teleurstellende set van Asking Alexandria was het tijd voor Bullet For My Valentine. Bullet For My Valentine is een metalcore band uit Wales. Voordat ze begonnen te spelen had ik nog nooit bewust naar een nummer van de band geluisterd. Ik had geen idee wat me te wachten stond en was dan ook niet van plan tot het einde te blijven. Toen de band begon met spelen was ik gelijk van gedachte veranderd. Bullet For My Valentine is echt steengoed. Ik heb zelden het publiek zo enthousiast mee zien zingen. Ook in de moshpit ging iedereen los. De band speelde in totaal 14 nummers die ik stuk voor stuk niet kende, maar stuk voor stuk echt heel goed vond. Met tussendoor een drumsolo en een toegift bestaande uit drie nummers kwam de show tot een einde. Bullet For My Valentine is zeker een band waar ik vanaf nu veel naar zal luisteren. Op 8 november zijn ze terug in Nederland voor een show in 013.

BewarenBewaren

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *