Concert review: State Champs | 22 mei 2018

State Champs

Op dinsdag 22 mei stond State Champs in de Oude Zaal van Melkweg. Het was de tweede keer dat State Champs in Nederland was voor een headline show. Ik had de band al eens eerder gezien tijdens The Powerfest, ook in de Oude Zaal van Melkweg. De OZ is een van mijn favoriete concertzalen. De zaal is klein waardoor er vaak een goede sfeer is. Ook tijdens de show van State Champs was dit het geval. Stand Atlantic en Knuckle Puck waren mee als support acts van State Champs.

Stand Atlantic

Stand Atlantic was de eerste band die speelde. Ik kende de band van naam maar had van te voren nog nooit naar ze geluisterd. Stand Atlantic is een rock/pop/punk band uit Australië. Omdat ik zelf niet bekend was met de muziek van Stand Atlantic was ik verbaasd dat een groot deel van het publiek de band wel kende. De band speelde een aantal nummers die aardig in het gehoor lagen. Ook speelden ze een nieuw nummer. Hoe dit nummer heette wilde de zangeres niet zeggen. Dit om het publiek te ‘teasen’. Het nieuwe nummer vond ik een van de mindere nummers.

Knuckle Puck

Knuckle Punk was de tweede band op het programma. Knuckle Puck is een pop/punk band uit Chicago. Dat het publiek Knuckle Puck kende was duidelijk te merken. Er ontstond direct een moshpit en er werd gecrowdsurft. Zelf was ik ook al wel een beetje bekend met de band en heb ik genoten van hun set.

Toen Knuckle Puck klaar was stroomde bijna de hele zaal leeg. Ik dacht eerst dat dit de fans waren die speciaal voor Knuckle Puck waren gekomen. Maar toen het tijd was voor State Champs was de zaal nog voller dan tijdens de support acts. Ik denk dat een groot deel van het publiek naar Upstairs ging waar Trash Boat aan het spelen was.

State Champs

State Champs begon hun show met All You Are Is History, een van de weinige nummers die ik echt goed ken en daarmee een prima begin van de show. Ook tijdens de set van State Champs werd er volop gemosht en gecrowdsurft. Het crowdsurfen begon op den duur wel wat vervelend te worden. Er stond bijna constant wel iemand op het podium die daar eigenlijk niet thuis hoorde. Vaak waren dit ook nog eens dezelfde personen. Wel vind ik het mooi om te zien hoe veel energie het publiek krijgt van een artiest en andersom.

State Champs heeft recentelijk twee nieuwe singles uitgebracht voor hun aankomend album. Beide nummers speelden ze tijdens hun show in Melkweg. Dead and Gone en Crystall Ball werden goed opgepakt door het publiek. Bijna iedereen zong luidkeels mee. Naast de twee nieuwe nummers speelde de band ook veel oude muziek. Je kon zien dat de zaal grotendeels gevuld was met echte fans, want ook de oude nummers konden ze van begin tot eind meezingen.

Het hoogtepunt van de show voor mij was het allerlaatste nummer Secrets. Simpelweg omdat dit het nummer was dat ik het beste kende en tevens het nummer waardoor ik naar State Champs ben gaan luisteren.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *