Concert Review: Macklemore | 15 april 2018

Macklemore

Op zondag 15 april stond Macklemore in een uitverkochte AFAS Live. Hij had twee support acts meegenomen uit Seattle, waaronder Nick Beeba. Ondanks dat ik weinig nummers van Macklemore kende wilde ik graag naar zijn show. Zijn shows schijnen een echte ervaring te zijn en dit wilde ik graag eens meemaken.

Dave B

Macklemore had twee support acts meegenomen. De eerste support was DJ Nick Beeba. Beeba draaide een half uur lang een aantal bekende nummers, waaronder Backstreet Boys en Spice Girls. Dit was voor het eerst dat ik bij een concert was waar een DJ als support act het publiek ook echt mee kreeg. Beeba deed een nummer samen met Eric Nally, hier reageerde het publiek wat minder op.

Dave B was de tweede support en  kwam meteen na Beeba het podium op. Vaak ga ik naar shows waar tussen de acts door het hele podium verbouwd moet worden omdat de bands met hun eigen materiaal willen spelen. Dit vind ik altijd erg lang duren. Wanneer er DJ’s en rappers optreden gaat dit lekker snel want de DJ set wordt zo het podium op en af gereden. Dave B is een rapper en singer-songwriter die net als Macklemore en Nick Beeba uit Seattle komt. Hij zette een korte maar vermakelijke set neer en voor ik het wist wat het tijd voor Macklemore.

Macklemore

Macklemore kwam iets later dan gepland het podium op en trapte de show af met drie nummers die ik niet kende. Hierna volgde Thrift Shop en dansden Macklemore en zijn danseressen in bondjassen over het podium. Vervolgens deed hij nog twee nummers die hij voorheen, net als Thrift Shop, samen met Ryan Lewis ter gehoren bracht. Nadat hij heel even van het podium verdwenen was verscheen Macklemore met een hoge oranje hoed en een zonnenbril weer op het podium en zong hij Willy Wonka.

Macklemore

Tussen de nummers door vertelde Macklemore over zijn dochtertje. Dat hij haar altijd mee neemt op tour, maar dat ze nu thuis zat. De reden dat ze nu niet mee was, was omdat ze een nieuw zusje heeft gekregen. Wat de naam van zijn tweede dochter is, vertelde hij niet. Ook begon hij een verhaal over zijn oom die toevallig ook in Amsterdam was en die graag een nummer wilde zingen. Macklemore ging hem halen en verscheen vervolgens als Raven Bowie (het alter ego dat hij gebruikt) om het nummer And We Danced te zingen. Ik vind And We Dance een geweldig dansnummer, maar het viel mij op dat het publiek om mij heen vrij rustig bleef. Na And We Danced volgde er nog een dansnummer. Tijdens het nummer Dance Off werden er twee mensen uit het publiek gehaald die een dance off mochten doen op het podium. Helaas kon ik hier weinig van zien.

Het laatste nummer dat Macklemore deed voordat hij het podium verliet was Can’t Hold Us. Hij vroeg het publiek om hun telefoon weg te doen en vertelde dat hij een camera mee had die het optreden van dit nummer live zou uitzenden over de hele wereld en dat het publiek dus echt los moest gaan. Dit was ook wat er gebeurde. Samen met het nummer Willy Wonka was dit voor mij het hoogtepunt van de show.

De toegift bestond uit drie nummers. Dit waren Good Old Days, Downtown en Glorious. Tijdens Glorious ging het hele publiek los en werd de show afgesloten met vuurwerk en confetti.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *