Concert Review: Of Mice & Men | 6 april 2018

Of Mice & Men

Op vrijdag 6 april stond Of Mice & Men in Melkweg Amsterdam voor tweede show van het Europese deel van de DEFY Tour. Het was de eerste keer dat ik de band live zag zonder Austin Carlile, maar ik had er alle vertrouwen in dat ze met Aaron Pauley als vocalist ook een goede show neer zouden zetten. Sylar en Wage War waren mee als support van de metalcore band.

Ik kwam rond zeven uur aan bij Melkweg. Toen ik binnen was kwam ik er achter dat de show niet in de MAX was, zoals op mijn ticket stond, maar in de Oude Zaal. Hier was ik erg blij mee, de Oude Zaal is een van mijn favoriete zalen. Je kunt in deze zaal alles altijd goed zien en ik vind de sfeer er meestal erg fijn. Omdat ik wat later was heb ik bijna de hele set van Sylar gemist. Ik heb nog net anderhalf nummer kunnen horen.

Wage War

Wage War was de tweede support act. Wage War is een metalcore band uit Florida, gevormd in 2010. Ik had zelf nog nooit van de band gehoord. Een groot deel van het publiek kende de band wel en zong de nummers mee. Ook werd er veel gemosht. Ondanks dat ik Wage War niet kende heb ik me tijdens hun set goed vermaakt. Hun stijl sluit aan goed bij die van Of Mice & Men en na hun optreden was het publiek opgewarmd en klaar voor de hoofd act.

Of Mice & Men

Om 9 uur was het tijd voor Of Mice & Men. Het drumstel lichtte op en de mannen kwamen het podium op gelopen. Ze trapte de show af met Defy, de titelsong van hun nieuwe album en tevens de naam van de tour. De setlist bestond voor de helft uit nieuwe nummers. Van de 12 nummers kwamen er zes van het album Defy. Ik had gehoopt op wat meer oude nummers, omdat ik deze toch wat beter ken. Ze speelden helaas maar twee nummers van mijn favoriete album Restoring Force. Dit waren Would You Still Be There en Bones Exposed. Deze nummers waren voor mij dan ook de hoogtepunten van de show. Wat ik jammer vond was dat er weinig interactie was met het publiek. De band speelde hun nummers en verlieten tussendoor af en toe het podium. Tegen het publiek werd bijna niet gepraat. Halverwege de show speelde de band Money (Pink Floyd cover). Toen ze dit nummer uit brachten als single en onderdeel van hun album Defy was ik al niet erg enthousiast. Toen ze dit nummer live speelden was er te merken dat een groot deel van het publiek het hier mee eens was. Wel deed gitarist Alan Ashby tijdens dit nummer een goede gitaarsolo. De toegift van de show bestond uit The Flood en The Dephts.  Toen de show af was en de bandleden het podium verlieten heb ik nog een drumstick van Valentino van de grond weten te rapen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *