Concert Review: Fall Out Boy | 4 april 2018

Fall Out Boy

Toen Fall Out Boy in 2015 in de Heineken Music Hall stond was ik helaas te laat met het kopen van een ticket. Dit jaar was ik er daarom als een van de eerste bij, want ik wilde ze niet nog een keer missen. Op 4 april stond de band in AFAS Live. De show was niet uitverkocht, maar de zaal was ondanks dat goed gevuld met enthousiaste fans.

Toen ik aan kwam in de Bijlmer, zo’n tien minuten voor het openen van de zaal, stond er al een hele lange rij. De rij ging al onder het station door en ook aan de andere kant stonden al veel mensen. Toen ik dit zag wist ik meteen al dat ik niet optijd binnen zou zijn voor MAX, het eerste voorprogramma. Ik had van te voren naar de muziek van MAX geluisterd en had hem graag live willen zien. Voor de tweede support act was ik gelukkig wel op tijd.

Against The Current

Toen ik hoorde dat Against The Current in het voorprogramma zou staan van Fall Out Boy was ik meteen enthousiast. Ik volg Against The Current al en tijdje maar had ze nog nooit live gezien. Tijdens beide headline shows in Nederland kon ik niet. Ik vond het jammer dat ik ze nu in een grote zaal zag in plaats van de kleine zaaltjes waar ze als headliner optraden. Ondanks dat was ik erg blij dat ik ze eindelijk live zag. Zangeres Chrissy Costanza heeft echt een prachtige stem. Alles wat ze zong was loepzuiver en ze huppelde tijdens de hele set sierlijk over het podium.

Fall Out Boy

Voordat Fall Out Boy op het podium verscheen was er een klok te zien op het scherm die aftelde van 30 naar 0. Tijdens de laatste tien seconden begon het publiek mee te tellen. Eenmaal bij de nul aangekomen werd er een doek voor het podium gehangen. De silhouetten van Fall Out Boy verschenen achter dit doek. Toen het doek viel zette de band The Phoenix in. Een heerlijke opener van de show, gevolgd door Irresistible en Sugar, We’re Going Down. Tijdens Immortals verschenen er beelden van Big Hero Six op de achtergrond. Dit natuurlijk omdat Immortals hier de titelsong van is. Big Hero Six is mijn favoriete Disney animatie film, dus ik werd hier zeker blij van. De setlist bestond uit een goede verdeling tussen oude en nieuwe nummers. Tijdens de show werd er vuurwerk afgestoken en waren er regelmatig vlammenwerpers en sterretjes fonteinen te zien. Dit was een toffe toevoeging aan de show.

Fall Out Boy

Ongeveer op de helft van de show verlieten Andy Hurley en Pete Wentz het podium. Patrick Stump bleef in zijn eentje achter en speelde een korte versie van Young And Menace op de piano. De originele versie van het nummer vind ik wat schreeuwerig, daarom werf ik erg blij van de piano versie. Toen Patrick klaar was met Young An Menace ging er ongeveer in het midden van de zaal een podium omhoog. Op dit podium zat Andy Hurley te drummen. Vervolgens ging er ook achter in de zaal een podium omhoog waar Pete Wentz op stond. Ik stond best ver achterin de zaal waardoor ik dicht bij het podium stond waar Pete op stond. In deze opstelling speelden ze twee nummers. Dance, Dance en Wilson (Expensive Mistakes).

In de tijd dat Andy en Pete weer teruggingen naar de main stage kwamen de MANIA lama’s het podium op en gooiden ze shirts het publiek in. Hierna speelde Fall Out Boy nog zeven nummers. Ze eindigde met Champion. Mijn favoriete nummer van MANIA. Na een korte break kwamen ze nog terug voor een toegift. Ze speelden nog vier hits waarop het hele publiek los ging.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *