Concert review: Thirty Seconds To Mars | 20 maart 2018

Thirty Seconds To Mars

Op dinsdag 20 maart stond Thirty Seconds To Mars na vijf jaar weer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Toen ik zag dat de band weer naar Nederlands kwam was ik erg enthousiast. Na het uitkomen van de single Dangerous Night kreeg ik toch wat twijfels. De show was niet uitverkocht. Net als vijf jaar geleden was de tweede ring afgesloten. Het podium was ongeveer in het midden van de zaal verplaatst waardoor het publiek er aan alle kanten omheen kon staan. Hierdoor stond ik er dicht bij het podium. Helaas keek ik wel vaak naar Jared’s rug omdat hij contant rondjes liep over het podium.

Als voorprogramma was er een DJ. Dit werd pas een aantal dagen van tevoren aangekondigd. Het voorprogramma zou om acht uur beginnen. Ik had verwacht dat er dan dus om acht uur een DJ op het podium zou verschijnen, maar het enige wat er rond acht uur gebeurde is dat de muziek iets harder ging. De nummers die werden gedraaid zorgden er ook niet voor dat het publiek lekker opgewarmd werd. Zelfs toen Dangerous Night, de nieuwste single van de band gedraaid werd, kwam er weinig reactie van het publiek.

Thirty Seconds To Mars

Na drie kwartier naar de DJ te hebben geluisterd was het tijd voor Thirty Seconds To Mars. Broers Jared & Shannon Leto verschenen op het podium. Tomo was er helaas niet bij. Hij heeft wegens persoonlijke redenen de tour verlaten. Jared droeg een vrolijk gekleurde poncho en danste vol energie over het podium. Ze begonnen de show met Up In The Air gevolgd door Kings And Queens. Na een aantal nummers werden er vier mensen uit het publiek gehaald die het podium op mochten. Een van deze mensen stond naast mij in de zaal. Als ik dus iets meer was opgevallen had ik misschien wel op het podium kunnen staan. Ook stond er een 7 jarig jongetje op het podium. Na een kort gesprekje met Jared mocht hij nog even op de drums van Shannon slaan en kreeg hij de drumstokken mee. Na 7 nummers was er een korte pauze. De mannen verlieten het podium en Pyres of Varanasi was te horen. Dit deed mij erg denken aan de tour in 2013 waar tijdens dit nummer acrobaten te zien waren. Deze showelementen miste ik tijdens dit optreden wel. Ook miste ik de akoestische nummers.

Thirty Seconds To Mars

Na de korte pauze werd The Kill gespeeld gevolgd door Stay, een cover van het nummer van Rihanna. Het publiek reageerde goed op deze cover en zong luidkeels mee. Na nog drie nummers gespeeld te hebben verliet de band het podium weer, om vervolgens weer terug te komen voor een toegift. De toegift bestond uit drie nummers. Een van deze nummers was Walk On Water. Sinds dit nummer uit is, kijk ik er al naar uit het live te horen. Halverwege het nummer kwam Eloi van Kensington het podium op om vervolgens gezamenlijk met Jared het nummer af te maken. Wat de link tussen Eloi en Thirty Seconds To Mars was begreep ik niet helemaal. Het tweede nummer van het toegift was Conquistador. Frank van der Lende kwam het podium op om de vier winnaars bekend te maken die tijdens Conquistador mee mochten spelen op gitaar. Ook Jared Leto pakte voor dit nummer zijn gitaar er bij. Samen met The Kill was dit nummer voor mij echt het hoogtepunt van de show. Het laatste nummer was Closer To The Edge. Zoals we van Thirty Seconds To Mars gewend zijn mochten er fans het podium op tijdens dit nummer. Er stonden uiteindelijk zo veel fans op het podium dat ik Jared en Shannon helemaal niet meer kon zien.

Ondanks de vele negatieve reacties op het concert en de teleurstellingen die ik zeker kan begrijpen, heb ik een geweldige avond gehad. Op 6 april komt het nieuwe album van Thirty Seconds To Mars uit waar ik erg benieuwd naar ben.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *