Concert review: Waterparks | 13 maart 2018

Waterparks

Op dinsdag 13 maart stond Waterparks in Dynamo, Eindhoven. Ik had Waterparks al eerder live gezien als support van Mayday Parade. Het was voor mij de eerste keer dat ik naar Dynamo ging in Eindhoven. De show zou oorspronkelijk plaatsvinden in de Basement van Dynamo. Wegens vele vraag naar tickets was de show verplaatst naar de Main Stage. De show was niet uitverkocht. Wel was de zaal goed gevuld met super enthousiast publiek.

Dead!

Dead! was het voorprogramma van Waterparks. Een band waarvan ik nog niet eerder had gehoord. Van te voren had ik ze ook niet opgezocht of er naar geluisterd. Ik had dus geen idee wat ik kon verwachten. De band kwam meer dan een kwartier later dan verwacht het podium op. Ze begonnen enthousiast te spelen en waren een goede opwarmen voor het publiek. De stijl van Dead! sloot goed aan bij die van Waterparks. Een goede keuze als voorprogramma dus. Wel had ik verwacht dat er tijdens het voorprogramma meer gemosht zou worden. Ik vond Dead! een leuke band en zal ze zeker in de gaten gaan houden.

Waterparks

Na een changeover van ongeveer een half uur, was het tijd voor Waterparks. Zodra de eerste tonen van 11:11 te horen waren veranderde de zaal in een grote moshpit. Als derde en vierde nummer speelden ze mijn twee favoriete nummers Peach en Crave. Ongeveer halverwege de show begon het publiek met crowdsurfen. Dit hield vervolgens ook niet meer op. Toen Sleep Alone was afgelopen stond er nog een crowdsurfer op het podium. Om haar weer het publiek in te laten springen speelden de band het intro van American Idiot van Green Day. Dit omdat het volgende nummer op de setlist de akoestische versie van Lucky People was. Dit was dan ook een van de weinige momenten dat er niet gecrowdsurft en gemosht werd. TANTRUM was het laatste nummer dat ze speelden. Voor mij was dit het hoogtepunt van de show. Het hele publiek ging los en Awsten ging crowdsurfen. De show was een uur eerder afgelopen dan van te voren stond aangegeven. Dit vond ik wel heel erg jammer. Ik denk dat dit een typfout is geweest van Dynamo.

Waterparks beloofde snel weer terug te keren naar Nederland, dan ben ik er ook zeker weer bij. In korte tijd zijn ze een van mijn favoriete bands geworden en live zetten ze echt een geweldige show neer.

Waterparks

Waterparks

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *