Mijn favoriete releases | februari

Releases februari

Het is alweer maart, wet betekend dat het tijd is voor mijn favoriete releases van februari. In februari is er weer heel wat nieuwe muziek uitgebracht, waaronder een onverwachtse single van Falling In Reverse, een nieuw album van Don Broco en het nieuwe album van De Jeugd van Tegenwoordig. Ook 5 Seconds Of Summer kwam na een lange pauze weer met een nieuwe nummer.

Falling In Reverse – Losing My Mind

Onverwachts bracht Falling In Reverse deze maand een nieuwe single uit. Uit het niets stond ineens Losing My Mind online, mét musicvideo. Voor wat we van Falling In Reverse gewend zijn is het een vrij rustig nummer. Dit vind ik wel wat jammer. Ook is er redelijk wat autotume gebruikt, wat Ronnies stem naar mijn mening totaal niet nodig heeft. Ondanks dat vind ik het wel echt een goed nummer. Ik heb Losing My Mind op de dag dat hij uit kwam bijna een uur lang op repeat geluisterd en ben hem nu nog steeds niet zat. Door het contrast tussen de oudere nummers en Losing My Mind ben ik erg benieuwd wat Falling In Reverse in het vooruitzicht heeft. Of ze eenmalig iets nieuws proberen, of dat ze een nieuwe weg in slaan. Welke van de twee het ook is, ik kijk zeker uit naar wat de band in de toekomst allemaal nog meer gaat brengen.

5 Seconds Of Summer – Want You Back

Nadat het vrij stil was rondom 5 Seconds Of Summer kwam de hashtag #5SOSISCOMING naar buiten. Nog geen week later verscheen er een nieuwe single en kondigde ze een tour aan ter promotie van hun aankomende album. In 2016 stonden ze als headliner in Ziggo Dome. Dit jaar zullen ze een show doen in de Oude Zaal van Melkweg. De tickets voor deze show waren dan ook heel snel uitverkocht. Toen ik Want You Back voor het eerst hoorde was ik erg enthousiast en deed het nummer mij erg denken aan One Direction. Wat ik wel denk is dat ik het nummer snel weer zat ben.

DON BROCO -Technology

Wat een opener heeft Technology van Don Broco. Het gelijknamige nummer Technology was al langer uit en is zeker een goed begin van het album. Door de harde gitaar riffs die echt kenmerkend zijn voor de band zit ik meteen in het album. Naast Technology waren ook de nummers Stay Ignorant, T-shirt Song, Come Out To LA, Everybody  en Pretty al eerder gereleased. Naast deze nummers staan er nog tien nieuw uitgebrachte nummers op het album. Van deze nummers is Tightrope mijn favoriet. Technology is een geweldige aanvulling van de discografie van Don Broco. Ik hoop dat de band snel weer naar Nederland komt. Ze zijn live echt heel goed en ik zou graag de nieuwe nummers live willen horen.

Muse – Tought Contragion

Ook Muse bracht deze maand een nieuwe single uit. Ik ben een grote Muse van, maar over Tought Contragion ben ik wat minder enthousiast. Waar Muse altijd losgaat met gitaar solo’s en zich een beetje uitslooft, vind ik Tought Contragion wat saai. Het nummer komt naar mijn idee niet echt op gang. Wel vind ik de art die bij de single hoort heel vet. De laatste tijd zie je deze stijl wel vaker, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe single van Falling In Reverse en bij Gossip van Sleeping With Sirens. De stijl doet mij wat denken aan Back To The Future.

De Jeugd van Tegenwoordig – Leuk

Makkelijk, de single die al een tijdje uit was, had ik al heel vaak voorbij horen komen. Ook met de rest van het album was dit het geval. Veel mensen in mijn omgeving lusiterden ernaar en spraken er over. Wat opvallend is aan het album is de cover. De cover ziet eruit alsof er iets niet helemaal goed is gegaan. Dit vind ik echt heel tof. Vooral bij de fysieke versie van de cd vind ik dat ze het concept echt goed hebben uitgevoerd. De muziek die De Jeugd Van Tegenwoordig maakt is niet echt mijn muziek, maar toch ben ik erg enthousiast over het album. Ze hebben echt hun eigen stijl en ook dit album pas daar goed bij.

Jeremy Loops – Freak

Het eerste nummer dat ik van Jeremy Loops hoorde was Down South. Hiervan was ik gelijk erg onder de indruk. Nadat ik hem live had gezien toen hij in het voorprogramma van Twenty One Pilots stond ben ik hem eigenlijk een beetje uit het oog verloren. Toen ik zag dat hij weer een nieuwe single had uitgebracht ben ik deze toch maar even gaan luisteren. Het toch wel reggae achtige nummer valt bij mij goed in de smaak en ik ga zeker weer vaker naar zijn muziek luisteren.

Overige releases:
  • MGMT – Little Dark Age
  • Justin Timberlake – Man Of The Woods
  • Left Boy – Father Of God
  • Isaac Gracie – Last Words
  • Escape The Fate – Digging My Own Grave

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *