Concert Review: Elbow | 26 februari 2018

Op maandag 26 en woensdag 28 februari stond Elbow in een uitverkochte Afas Live. Op maandag was ik hier bij. Jonathan Jeremiah stond in het voorprogramma. Toen ik aan kwam was de zaal al een tijdje geopend en waren er al best veel mensen binnen. Gelukkig hadden veel van deze mensen voor een zitplek gekozen dus kon ik nog redelijk dicht bij het podium staan en alles goed zien.

Jonathan Jeremiah opende de show. Het decor was prachtig gevuld met lampjes, waardoor het leek op een sterren hemel. Jonathan Jeremiah is een Britse soul-folkzanger. Ik vond de set van Jonathan Jeremiah vermakelijk, maar niet erg bijzonder. Hij is goed in wat hij doet, maar het is niet mijn muziek.

Na de set van Jonathan Jeremiah was er een vrij lange pauze waarna Elbow op het podium verscheen. Ze trapte de show af met Starlings. Helaas speelden ze veel oude nummers die ik niet kende. Ik ben vooral bekend met de meest recente twee albums en hoopte dat ze hier veel nummers van zouden doen. Ze speelden maar twee nummers van The Take Off And Landing Of Everyting en maar drie van Little Fictions. Doordat ik weinig nummers kende zat ik niet echt in de show, gelukkig heeft Guy Garvey echt een prachtige stem waardoor het net niet saai was. Hij maakte tussendoor ook leuke grapjes. Wanneer er hier en daar wat fout ging redde hij zich hieruit door goed gebruik van humor. De laatste vier nummers waren voor mij het hoogtepunt van de show. Dit waren voor mij bekende nummers waardoor ik toch nog even op ging in de muziek.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *