Mijn favoriete bands | Deel 1

Yay, een nieuwe serie op didiwinnubst.nl waarin je kunt lezen over al mijn favoriete bands. Dat Pierce The Veil hier tussen staat zal waarschijnlijk niemand meer verbazan. Verder kun je in deel 1 lezen over o.a. Sleeping With Sirens en Falling In Reverse.

Pierce The Veil

Mijn eerste keer VIP

Mijn aller meest favoriete band ooit is Pierce The Veil. In maart 2015 zag ik ze voor het eerst live en vanaf dat moment was ik verkocht. Pierce The Veil is een post-hardcore band uit San Diego, Californië. De band is in 2006 gevormd door broers Vic en Mike Fuentes samen met Jaime Preciado en Tony Perry. Ze hebben ondertussen al vier albums en een documentaire uitgebracht. Ik heb ze al drie keer live gezien en zelfs een keer ontmoet. Mijn favoriete nummers van Pierce The Veil zijn: Song For Isabelle, Hell Above en I’d Rather Die Than Be Famous.

Falling In Reverse

Falling In Reverse

Nadat hij in 2006 uit zijn band Escape The Fate werd gekickt vormde Ronnie Radke samen met Christian Thompson, Derek Jones, Zakk Sandler en Michael Levine de band Falling In Reverse. Fallin In Reverse is een post-hardcore band uit Las Vegas, gevormd in 2008. Begin dit jaar zag ik ze voor het eerst live in Amsterdam en was ik meteen verkocht. Mijn favoriete nummers van Falling In Reverse zijn Alone, Raised By Wolves, Sink or Swim en Brother.

Issues

Issues The Powerfest

Issues is een band uit Atlanta. Hun muziek is een unieke combinatie van metalcore, pop en R&B. Ik leerde de band kennen toen ze in het voorprogramma van Sleeping With Sirens en Pierce The Veil stonden. Helaas was de rij toen zo lang dat ik ze niet heb kunnen zien spelen. Gelukkig heb ik ze daarna nog twee keer live gezien. In 2016 in de Oude Zaal van Melkweg en in 2017 tijdens The Powerfest. Mijn favoriete nummers van Issues zijn Hooligans, Life Of A Nine en The Realest.

My Chemical Romance

My Chemical Romance is opgericht in 2011. Helaas zijn ze in 2013 uit elkaar gegaan en heb ik ze nooit live kunnen zien. Stiekem hoop ik dat ze ooit nog een reunion-tour zullen doen, maar de kans dat dit zal gebeuren schat ik erg klein. In totaal hebben ze vier studio album uitgebracht. Mijn favoriete nummers van My Chemical Romance zijn Heaven Help Us, Fake Your Death, Na Na Na en Cancer.

Sleeping With Sirens
The Powerfest Sleeping With Sirens

Sleeping With Sirens was een van de eerste post-hardcore bands waar ik naar luisterde. Ze zijn actief sinds 2009 en hebben in de tussentijd vijf albums uitgebracht. Sleeping With Sirens is een van de bands die ik het meest vaak live heb gezien. Ik heb ze in totaal al vijf keer live gezien. De laatste keer dat ik ze live zag was toen ze support act waren van Rise Against. Dit was dan ook een van mijn favoriete shows van ze. In mei staan ze in TivoliVredenburg in Utrecht. Mijn favoriete nummers van Sleeping With Sirens zijn A Trophy Fathers Trophy Son, Parasites en Let Love Bleed Red.

twenty one pilots

In 2009 vormde Tyler Joseph twenty one pilots, samen met Nick Thomas en Chris Salih. Nick en Chris verlieten de band in 2011 en Josh Dun kwam hiervoor in de plaats. De muziek van twenty one pilots is een mix van veel verschillende genre’s, ook wel electro ukelele slam poetry genoemd. Onder de naam twenty one pilots hebben ze al vier albums uitgebracht. Door hun album Blurryface zijn ze in korte tijd erg bekend geworden. Ik heb de band nu twee keer live gezien en hoop dat er zeker nog vele shows zullen volgen. Mijn favoriete nummers zijn Implicit Demand For Proof, Lovely en Kitchen Sink.

Spotify

Op spotify zal ik een playlist bijhouden waar ik na elk deel mijn favoriete nummers aan toevoeg.

 

Wat zijn jouw favoriete bands?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *