Mijn favoriete releases | December & Januari

releases December & Januari

Omdat ik december heb overgeslagen, heb ik deze maand mijn favoriete releases van december en januari in een artikel. In de afgelopen twee maanden zijn er veel albums uitgebracht waar ik lang op heb gewacht. Zo kwam eindelijk MANIA uit van Fall Out Boy, Defy van Of Mice & Men en bracht Waterparks hun tweede studio album uit. Veel van de artiesten die nieuwe muziek uitbrachten ga ik komend jaar nog live zien.

The Greatest Showman

Het album waar ik de afgelopen twee maanden denk ik het meest naar heb geluisterd was het album van de film The Greatest Showman. De laatste tijd luiter ik veel naar musical en film muziek en The Greatest Showman past daar perfect tussen. De muziek vertelt echt een verhaal. Vooral na het zien van de film, welke ook echt geweldig is. Het liefst zou ik nog zo’n 20 keer naar de bioscoop gaan om The Greatest Showman te zien.

Fall Out Boy – MANIA

MANIA van Fall Out Boy is een album waar ik al lang naar uit keek. De release datum was verplaatst van september naar januari, dus ik moest er nog even op wachten. Maar het was het wachten zeker waard. Dit is denk mijn favoriete album va Fall Out Boy. In de berichten van afgelopen maanden schreef ik al over een aantal singles. Mijn favorieten van het album zijn dan ook The Last Of The Real Ones en HOLD ME TIGHT OR DON’T. Het nummer Stay Frosty Royal Milk Tea doet me wat denken aan het nummer Amigo van Chef’Special. Ik kijk er erg naar uit om Fall Out Boy live te zien in april. (Tickets zijn hier te koop.)

Of Mice & Men – Defy

Net als Fall Out Boy had Of Mice & Men in de afgelopen maanden al een aantal singles uitgebracht. Op 19 januari kwam het album Defy uit. Defy is het vijfde studio album van Of Mice & Men en het eerste album zonder zanger Austin Carlile. Dat Austin weg is vind ik erg jammer. Hij nam eind 2016 afscheid van de band omdat hij niet langer door kon gaan vanwege zijn gezondheid. Nu Austin weg is doet Aaron Pauley de vocals en de unclean vocals. Toen ik hoorde dat Of Mice & Men een album uit ging brengen zonder Austin was ik bang dat het tegen zou gaan vallen. Dit is gelukkig niet het geval. De singles die ze al eerder uitbrachten waren goed. Het enige nummer dat ik wat minder vind is Money. Toen dit nummer gereleased werd was ik er erg benieuwd naar. Toen ik het ging luisteren kwam ik er achter dat het een cover is van Money van Pink Floyd, dit hadden ze naar mijn idee beter niet kunnen doen. Ik kijk er naar uit om Of Mice & Men live te zien. Op 6 april treden ze op in Melkweg. (Tickets zijn hier te koop.)

G-Eazy – The Beautiful & Damned

G-Eazy, een artiest die wat minder past bij de gemiddelde muziek die ik luister, maar toch een artiest waar ik graag naar luister. Op 15 december bracht hij het album The Beautiful & Damned uit. Op dit album staan een aantal nummers die ik erg leuk vind, maar ook een aantal nummers die ik eigenlijk altijd skip. Mijn favoriete nummer van het album is Him & I, dit nummer is samen met Halsey. Ik vind dat Halsey echt een prachtige stem heeft en goed in het nummer past. Ook de nummers The Beautiful & Damned, Crash & Burn en Eazy heb ik veel geluisterd.

Waterparks – Entertainment

Eind januari kwam het tweede studio album van Waterparks uit. Iets waar veel Waterparks fans erg naar uit keken en ik ook. Wat ik jammer vind is dat er maar 10 nummers op dit album staan. Wel is elk nummer echt heel goed. Peach is op het moment mijn favoriet. Waterparks staat op 13 maart in Dynamo, Eindhoven. (Tickets zijn hier te koop.)

Black Veil Brides – Vale

Black Veil Brides is een band waar ik een aantal jaar geleden veel naar luisterde. Na 4 jaar geen muziek uitgebracht te hebben kwam in januari 2018 Vale uit. Black Veil Brides heeft een erg eigen geluid wat ook op dit album weer terug te horen is. Wel merkte ik tijdens het concert afgelopen week dat Black Veil Brides niet helemaal mijn ding meer is. Ondanks dat vind ik Vale een goed album, maar de oudere albums (We Stitch These Wounds & Set The World On Fire) blijven toch mijn favoriet. When They Call My Name is op het moment mijn favoriete nummer van het album.

Asking Alexandria – Asking Alexandria

Asking Alexandria is voor mij nu al de ontdekking van 2018. Doordat ik in januari naar het concert van Asking Alexandria ging ben ik begonnen met het luisteren naar hun muziek. Ik had al vaak van de band gehoord, maar er eigenlijk nog nooit echt naar geluisterd. Tegen de tijd dat ik naar Asking Alexandria begon te luisteren hadden ze net hun single Where Did It Go? uitgebracht. Dit nummer heb ik dan ook grijs gedraaid en is ook een van mijn favorieten van hun self titled album, Asking Alexandria. Ook Alone In A Room en Into The Fire zijn mijn favorieten van het album. Het album kwam op 15 december uit en sinds dien heb ik er veel naar geluisterd. Nu ik bekend ben met Asking Alexandria ga ik ook zeker vaker naar hun oude muziek luisteren.

Thirty Seconds To Mars – Dangerous Night

Toen ik hoorde dat 30 Seconds To Mars op 20 maart naar de Ziggo Dome zou komen was ik erg enthousiast. Wel hoopte ik dat er nog nieuwe muziek zou komen voor deze tijd, het liefst een heel album. Walking On Water was voor mij een groot succes, ik vind dit echt een geweldig nummer. Op 23 januari kwam de band met Dangerous Night, de tweede single voor hun vijfde studio album. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde vond ik het helemaal niks. Nu ik het vaker heb geluisterd vind ik het al wat beter, maar nog steeds niet geweldig. Ik hoop dat 30 Seconds To Mars voor maart nog meer nieuwe muziek uitbrengt en dat deze nummers op hetzelfde niveau zijn als Walking On Water.

Overige releases:
  • Mike Shinoda – Post Trouwmatic EP
  • Børns – Blue Madonna
  • Bright: The Album (Bright Soundtrack (2017) Netflix)
  • Linkin Park – One More Light Live
  • U2 – Songs Of Experience
  • Star Wars: The Last Jedi (Original Motion Picture Soundtrack)

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *