Concert Review: Asking Alexandria & Black Veil Brides 30 januari 2018

Asking Alexandria Black Veil Brides

Toen ik hoorde dat Black Veil Brides naar Nederlands zou komen was ik meteen super enthousiast. Een aantal jaren geleden luisterde ik hier erg veel naar dus ik wilde ze heel graag nog eens live zien. Dat ze samen met Asking Alexandria kwamen vond ik ook heel leuk. Asking Alexandria is een band waar ik al veel over gehoord had. Nadat ik tickets had gekocht ben ik ook echt naar hun muziek gaan luisteren. Vooral hun nieuwste album vind ik erg goed. Op 30 januari stonden beide bands in de grote zaal van 013 in Tilburg.

To The Rats And Wolves

To The Rats And Wolves was de eerste band van de avond. Helaas heb ik ze maar een nummer zien spelen. De zaal ging om half 7 open, ik kwam iets later aan. De rij was toen echt heel erg lang. Ik heb nog nooit zo lang in de rij moeten staan voor een concert. Uiteindelijk was ik dus net op tijd binnen om het laatste nummer van To The Rats And Wolves te horen. Dat wat ik heb gehoord van ze, vond ik erg goed.

Asking Alexandria Black Veil Brides

Asking Alexandria was de eerste headliner van de avond. Ik hoopte dat ze veel nummers van hun nieuwe album, Asking Alexandria, zouden spelen. Verder ken ik namelijk weinig van hun repertoire. Tijdens hun set speelden ze 6 nummers van hun nieuwste album. Ze begonnen de show van Into The Fire. Where Did It Go? en Alone In A Room waren voor mij de hoogtepunten van hun show. Ze speelden ook nog twee akoestische nummers; Vulteres en Someone, Somewhere. (Klik hier voor de volledige setlist). Zanger Danny Worsnop was helaas niet goed bij stem. Hij vertelde dat hij de ochtend van te voren niet meer kon zingen, maar hij het concert echt niet wilde cancelen. Uiteindelijk heeft hij evengoed een geweldige show neergezet.

Asking Alexandria Black Veil Brides

Black Veil Brides begon later dan gepland. Na lang wachten kwamen ze onder luid gejuich van de fans het podium op. Er was duidelijk te merken dat er verdeeldheid was tussen de fans die voor Asking Alexandria kwamen en die voor Black Veil Brides kwamen. Ze begonnen hun show met Faithless. In het begin vond ik zanger Andy slecht te horen. Na de eerste paar nummers werd dit gelukkig iets beter. Omdat ik vooral vroeger veel naar Black Veil Brides luisterde hoopte ik op weinig nieuwe nummers en veel nummers van de eerste drie albums. Ze speelden uiteindelijk maar 2 nummers van Vale en verder voornamelijk oude nummers. Lost It All was voor mij het grote hoogtepunt van de show. Ik vind dit echt een prachtig nummer en was zo blij het eindelijk live te horen. Ik had van te voren ook niet verwacht dat ze een van hun wat rustigere nummers zouden gaan spelen. Dit was dus een zeer positieve verrassing. Ook het toegift, bestaande uit Perfect Weapon, Fallen Angels en In The End, vond ik erg leuk. Vooral de laatste twee nummers heb ik vroeger echt veel geluisterd, dit zijn toch wel echt de bekende nummers van Black Veil Brides. (Klik hier voor de volledige setlist).

Achteraf vond ik de show van Asking Alexandria misschien wel vetter dan die van Black Veil Brides. Voor Black Veil Brides voelde ik mij toch al wat oud. Het komt niet echt meer overeen met de muziek waar ik nu graag naar luister. Wel ben ik erg blij dat ik ze na al die jaren eindelijk live heb gezien. Asking Alexandria past beter bij mijn huidige muzieksmaak en ik zal zeker ook nog veel naar deze band gaan luisteren. Misschien dat ik ze komend jaar nog wel ga zien tijdens een van hun support shows of festivals.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *