Concert review: Falling In Reverse | 17 januari 2018

Falling In Reverse

Het eerste concert van 2018 zit er alweer op. Op woensdag 17 januari stond Falling In Reverse in Melkweg Amsterdam. Ze hadden twee bands meegenomen als support act; Dead Girls Academy en The World Alive. Falling In Reverse stond al een tijdje op mijn concertbucketlist en ik keek er dan ook erg naar uit om ze eindelijk live te zien.

Dead Girls Academy

Het eerste voorprogramma was Dead Girls Academy. Van te voren had ik de band al even opgezocht, maar op Spotify stond maar 1 nummer, dit nummer klonk wel aardig. Tijdens de show herkende ik dit nummer niet terug. De band speelde een aantal nummers maar kreeg het publiek nog niet echt mee. Ik vond het een leuke band om te zien als voorprogramma, maar zou er in het vervolg niet meer naar luisteren.

The World Alive

Het tweede voorprogramma was The World Alive. Van The World Alive had ik al eerder gehoord, maar naast hun cover van Heartless kende ik hun nummers niet. Helaas speelden ze Heartless niet, maar dat had ik ook niet verwacht. Een groot deel van het publiek was goed bekend met The World Alive en veel kende dan ook alle teksten. Tijdens hun set ontstond ook de eerste moshpit. Ik vond het leuk om The World Alive live te zien en zal denk ook zeker vaker naar ze luisteren.

Falling In Reverse

Om half 10 was het eindelijk tijd voor Falling In Reverse. Ze begonnen de show met het nummer Champion. In totaal speelden ze meer dan 20 nummers. Alone en Rolling Stone waren voor mij de hoogtepunten van de setlist. Ik vond het jammer dat ze Coming Home niet speelden, want dit is ook een van mijn favoriete nummers. Verder was de setlist echt perfect. Wat ik opvallend vond was dat ze twee nummers speelden van Ronnie’s oude band Escape The Fate. Not Good Enough for Truth In Cliche en Situations. Tussen de nummers in zat veel ruimte. Ronnie liep na elk nummer even naar achter om bijvoorbeeld wat water te drinken, dit vond ik wat irritant. Ook vond ik het jammer dat hij weinig praatte tegen het publiek, maar de hoeveelheid nummers die ze gespeeld hebben maakt dit weer helemaal goed. De band deed geen toegift maar nam halverwege de show even een korte pauze. Dit vind ik fijner dan een pauze gevolgd door een toegift.

Ronnie was de hele avond de ster van de show en het publiek was erg enthousiast. Tijdens de set van Falling In Reverse was er bijna constant een grote moshpit. Ik vind moshpits vaak erg leuk, maar de pit bij Falling In Reverse viel me erg tegen en was erg agressief. Het concert was niet uitverkocht en het balkon was grotendeels dicht. Zelf stond ik vrij dicht bij het podium en kon ik alles goed zien. Ik heb echt een geweldige avond gehad en mijn concertjaar 2018 is op deze manier zeker goed begonnen. Ik heb zo genoten van de show dat ik het liefst nog meer shows van de tour zou willen bezoeken in andere steden. Wanneer ze weer naar Nederland komen zal ik er dan ook zeker weer bij zijn.

Falling In Reverse

Falling In Reverse

Falling In Reverse

 

 

 

 

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *