Concert review: Hurts | 6 december 2017

Hurts

Op woensdag 6 december stond Hurts in Ronda in TivoliVredenburg met Tom Walker als voorprogramma. Op de dag zelf had ik toch besloten om nog naar het concert te gaan, vaak zijn de concerten die je van te voren niet plant het leukst. Waarschijnlijk was dit mijn laatste concert van 2017.

Tom Walker

Tom Walker was het voorprogramma van Hurts. Tom Walker is een singer-songwriter uit Manchester. Omdat ik eigenlijk niet van plan was om naar het concert te gaan en pas een uur van te voren mijn ticket had gekocht, had ik van te voren niet geluisterd naar het voorprogramma. Eigenlijk wist ik niet eens wie de support act was, tot ze op het podium stonden. Al meteen vanaf het eerste nummer vond ik Tom Walker leuk. Vooral de nummers Play Dead en Karma zijn goed blijven hangen bij mij. Tom Walker keert in 2018 weer terug naar Nederland en staat op 25 april in Paradiso, Amsterdam.

Hurts

De changover tussen Tom Walker en Hurts duurde maar een kwartier. Hier was ik erg blij mee. Volgens mij heb ik dit nog nooit zo snel meegemaakt. De show van Hurts begon met Desire, gezongen door de achtergrondzangeressen. Ik hoopte dat ze veel nummers zouden spelen van hun eerste twee albums, deze vind ik beter dan de laatste twee. Uiteindelijk was de setlist redelijk gelijk verdeeld over alle albums. Mijn favoriete nummers van de show waren Rolling Stone en Sandman. Het was de derde keer dat ik Hurts live zag en de beste van de drie. De connectie tussen de mannen van Hurts en het publiek was duidelijk te zien. Ook gooide zanger Theo weer witte rozen in het publiek, dit deed hij bij de show in 2016 ook. Helaas heb ik er geen een kunnen vangen.

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *