Concert review: Oscar And The Wolf | 17 november 2017

Oscar And The Wolf

Op 17 november stond Oscar And The Wolf in AFAS Live in Amsterdam. Op dezelfde dag stond Pvris in Tivoli in Utrecht. Ik twijfelde erg naar welk concert ik wilde gaan. Last minute heb ik toch besloten om met mijn zus mee te gaan naar Oscar And The Wolf. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad.

Oscar And The Wolf

Een paar uur van te voren had ik mijn ticket gekocht via Ticketswap. Ik was al in Amsterdam en ben samen met mijn zus naar AFAS Live gegaan. Toen we daar aan kwamen waren de deuren van de zaal al ongeveer een kwartier geopend. Er stond geen rij. We konden zo doorlopen en stonden uiteindelijk op de tweede rij aan het eind van de catwalk.

Drie dagen voor de show werd DRIVAH aangekondigd als support act. DRIVAH is een DJ en mocht voor de show 2 uur lang draaien. Helaas was dit niet echt een succes. Er kwam weinig reactie van het publiek en ook was er veel commentaar op hem. Vooral de overgang van nummer naar nummer was vaak erg slecht. Het laatste half uur kwam er ook nog een MC op het podium, maar ook dit zorgde er niet voor dat het publiek los ging.

Oscar And The Wolf

Om 9 uur was het tijd voor Oscar And The Wolf. De show begon met een vrij lang intro. Hierna werd het nummer The Game gespeeld. Ze speelden veel nummers van hun nieuwe album Infinity, dit album had ik nog nooit geluisterd. Meestal vind ik het erg jammer wanneer ik nummers niet ken bij een concert, maar de show van Oscar And The Wolf was zo goed dat het helemaal niks uitmaakte. De hele show was echt een groot feest. Er was vuurwerk, confetti en zelfs bellenblaas tijdens de show. Omdat we bijna tegen het podium aan stonden was de bellenblaas helaas wat minder, alles werd recht in ons gezicht geblazen. Wel gaf het echt een leuk effect.

Max, de zanger van Oscar And The Wolf, had een erg bijzondere outfit aan en danste de hele avond over het podium. Tussen de nummers door werd er enthousiast gejuicht en geklapt, en zag je de dankbaarheid van Max afstralen. Ik vind het altijd erg leuk om te zien dat artiesten ook werkelijk plezier hebben in wat ze doen.

Oscar And The Wolf

Na de show van Oscar And The Wolf was er nog een aftershow van Tout Va Bien. Hier zijn we nog even geweest en hebben we de band zo’n 4 nummers zien spelen. Het was vrij druk bij de aftershow. Naar mijn idee hadden ze Tout Va Bien beter als support act kunnen doen ipv DRIVAH, het publiek had dit waarschijnlijk veel leuker gevonden.

Op 18 november was er nog een show van Oscar And The Wolf. Ik vond het zo leuk dat ik eigenlijk weer heel wilde, maar helaas had ik al andere plannen. Mocht Oscar And The Wolf weer naar Nederland komen ben ik er ook zeker weer bij. Wel ben ik bang dat ze dan in de Ziggo Dome op zullen treden en zelf ben ik geen fan van grote zalen, hoe kleiner hoe beter. Oscar And The Wolf is echt een geweldige groep en misschien wel een van de beste live-acts die ik heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *