Concert review: BØRNS | 16 november 2017

Børns

Op donderdag 16 november stond BØRNS in de grote zaal van Q-Factory. De show was uitverkocht. Zelf was ik niet erg bekend met de band, dus ik liet me verrassen. Ook de voorprogramma’s kende ik niet.

Sam Fender

Het eerste voorprogramma van de avond was Sam Fender. Afgelopen jaar stond hij op Down The Rabbit Hole. De show in Q-Factory was zijn eerste Nederlandse clubshow. Op het moment heeft hij 4 singles uitgebracht, zijn set was dus ook niet erg lang. Ik vind dat hij leuke muziek maakt en goed paste als voorprogramma. Een goede opwarmer voor het publiek.

Wafia

De Australische zangeres Wafia trad voor het eerst op in Nederland. Ze is geboren in Groningen, maar had nog nooit in Nederland opgetreden. Op het podium komt de zangeres wat verlegen en bescheiden over. Ze heeft echt een prachtige stem en heeft heerlijke elektronica-pop nummers. Vooral het nummer 83 Days vond ik een mooi nummer. Af en toe doet haar muziek mij wat denken aan de muziek van SBTRKT.

Børns

Rond een uur of 10 was het tijd voor de hoofdact, BØRNS. Je kon merken dat dit was waar het publiek op had gewacht. De band van BØRNS bestond grotendeels uit vrouwen, dit zie je niet vaak. Van te voren had ik bijna niet naar BØRNS geluisterd. Er was dan ook maar één nummer dat ik herkende; Electric Love. Dit is ook het bekendste nummer van de band, ook het publiek ging los. Verder vond ik de show wat mild, maar wel onderhoudend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *