Concert review: Rise Against | 12 november 2017

Rise Against

Op 12 november stond Rise Againts in AFAS Live in Amsterdam. Mijn zus had kaarten gewonnen voor de show. Zij wilde graag Rise Against zien en ik wilde graag heen voor Sleeping With Sirens, een van de voorprogramma’s van de show.

Pears was het eerste voorprogramma van de avond. Ik had de band van te voren heel even beluisterd, maar werd er niet echt enthousiast van. Ik was dan ook niet vanaf het begin van de show aanwezig. Ik heb nog net twee nummers van Pears mee kunnen pakken en vond dit meer dan genoeg.

Sleeping With Sirens

Sleeping With Sirens was de tweede support act en voor mij de reden dat ik naar het concert wilde. Ongeveer twee weken geleden zag ik Sleeping With Sirens in een klein zaaltje in Antwerpen en ik keek er erg naar uit om ze voor het eerst op een groter podium te gaan zien. De setlist leek erg op de setlist van de show in Antwerpen. Dit had ik van te voren ook verwacht. Sleeping With Sirens begon de show met het nummer Tally It Up: Settle The Score. Tijdens hun set ontstond er meerdere malen een moshpit. Ook tijdens nummers waarop je naar mijn idee niet echt goed kunt moshen. Het publiek was over het algemeen niet erg enthousiast. De meeste Rise Against fans waren geen liefhebbers van Sleeping With Sirens en sommige lieten dit helaas ook duidelijk merken. De Sleeping With Sirens fans die er waren waren wel erg enthousiast. Aan het eind van de set kondigde Kellin Quinn, de zanger van de band, aan dat ze in april en mei terugkeren naar Europa. Wanneer precies is nog niet bekend, maar ik kijk er nu al naar uit.

Rise Against

Na Sleeping With Sirens duurde het een half uur voordat Rise Against het podium op kwam. Voordat ze opkwamen waren er geweldige vishals te zien. Ook tussen de show door waren deze beelden op de schermen achter de bandleden. Helaas kende ik bijna geen nummers van de band en omdat ze vaak wisselen van setlist heb ik ook niet de nummers kunnen oefenen die gespeeld zouden worden. Ze begonnen de show met het nummer Chamber the Cartridge. Na acht nummers gespeeld te hebben kwamen een aantal akoestische nummers, waaronder Swing Life Away en Hero Of War, de enige twee nummers die ik kende. Na de akoestische nummers speelden ze nog 6 nummers inclusief het toegift, Savior. Tijdens de show ging het gehele publiek los en werd er eigenlijk constant gemosht.

Ik heb genoten van de sets van Rise Against en van Sleeping With Sirens. De bands gaven beide een geweldige live performance. Sleeping With Sirens was voor mij het hoogtepunt van de avond en ik hoop dat de nieuwe tourdata van de band snel bekend worden gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *