Concert review: Sleeping With Sirens | 31 oktober 2017

Sleeping With Sirens

Mijn eerste concert in het buitenland is een feit! Afgelopen dinsdag was ik naar het concert van Sleeping With Sirens in Antwerpen. Het concert was in de Trix Club, een vrij kleine zaal. Omdat de zaal intiemer is dan Melkweg, waar de band in Nederland vaak optreed, wilde ik graag naar het concert.

Set Things Right

De zaal was groter dan ik van te voren had verwacht en liep over in een bar. Het podium was vrij laag en het plafond ook. Hierdoor kon ik weinig zien. Wel waren er goede voorzieningen wat betreft toiletten en kluisjes. Ook heb ik voor het eerst sinds tijden weer merch gekocht bij een concert.

Set Things Right was het voorprograma. Set Things Right is een melodic hardcore band uit Antwerpen. Van te voren had ik nog niet naar de band geluisterd, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Doordat het nieuwste album van Sleeping With Sirens wat minder hard is dan de voorgaande, had ik toch verwacht dat het voorprogramma ook wat softer zou zijn. Dit was echter niet zo. Ik vond het jammer dat ik van te voren de muziek niet had opgezocht want ik vond ze echt goed. Helaas hebben ze op 25 november hun laatste show.

Sleeping With Sirens

Omdat het Halloween was kwamen de leden van Sleeping With Sirens verkleed het podium op. De band trapte de show af met het nummer Tally It Up: Settle The Score. Een nummer dat ik al lang niet meer had geluisterd en eigenlijk een beetje was vergeten. Het tweede nummer dat ze speelden was Empire To Ashes. Een van mijn favorieten van Gossip. Verder speelden ze veel oude nummers. Dit had ik niet verwacht. In totaal hebben ze maar vier nummers van Gossip gespeeld. (klink hier voor de complete setlist). Tijdens Legends mocht er iemand uit het publiek meedansen op het podium. Dit omdat ze een spandoek mee had met de vraag of dit mocht. Helaas stond ik te verweg om het geoed te kunnen zien. A Throphy Father’s Trophy Son was voor mij het hoogtepunt van de show. Ik vind dit echt een prachtig nummer, vooral wanneer het live wordt gespeeld.

Ik vond het publiek in Antwerpen wat minder enthousiast dan ik gewend ben in Nederland, dit vond ik erg jammer. Ook voelde ik mij halfverwege de show niet zo goed, hierdoor heb ik de rest van de show helemaal achterin de zaal bekeken. Van te voren keek ik echt heel erg uit naar de show. Helaas zijn mijn verwachtingen niet waargemaakt. Wel vind ik het super tof dat ik eindelijk een concert heb bezocht buiten Nederland.

Ik kijk er naar uit om Sleeping With Sirens op 12 november weer live te zien als support van Rise Against.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *