Concert review: Mayday Parade | 2 oktober 2017

Mayday Parade

Ter ere van het 10 jarige bestaan van het album A Lesson In Romantics, stond Mayday Parade op 2 oktober in de Oude Zaal van Melkweg. Waterparks en With Confidence waren de support acts van de show. De Oude Zaal van Melkweg is een van mijn favoriete concertzalen en van het programma werd ik ook erg enthousiast. Waterparks en Mayday Parade stonden beide op mijn concertbucketlist en ik heb ze nu eindelijk af kunnen strepen.

Waterparks

De eerste band die speelde was Waterparks. Dit was ook gelijk mijn favoriet van de avond. Toen ik hoorde dat Waterparks support zou zijn van Mayday Parade had ik meteen een ticket gekocht. Van te voren was ik bang dat ik niet optijd binnen zou zijn voor Waterparks dus ik stond al optijd in de rij. Gelukkig was ik ruim optijd en had ik een goed plekje in de Oude Zaal van Melkweg. Ongeveer de helft van het publiek was bekend met Waterparks. Dit was meer dan ik verwacht had. Het eerste nummer dat ze speelden was Plum Islands. Daarna speelden ze mijn favoriete nummer Crave. (Klik hier voor de rest van de setlist). Tijdens de hele show van Waterparks werd er gemosht en was het publiek super enthousiast. Ik hoop dat Waterparks binnenkort met een headline show naar Nederland komt en dan ben ik er ook zeker bij. In korte tijd zijn ze een van mijn favoriete bands geworden en ik denk dat ze er nog veel fans bij gaan krijgen.

With Confidence

With Confidence was de tweede support act. Ik had de naam With Confidence al vaak voorbij horen komen maar was met de muziek niet echt bekend. Een dag van te voren heb ik een aantal nummers van ze beluisterd, maar tijdens het concert kende ik er weinig. De enige nummers die ik kende waren Godzilla en Voldemort. Tijdens de set van With Confidence werd er nog meer gemosht dan bij Waterparks en tegen het einde waren er ook veel crowdsurfers.

Mayday Parade

Tijdens de show van Mayday Parade was het publiek wat rustiger en waren en minder moshpits. Mayday Parade speelde A Lesson In Romantics van begin tot eind en begonnen de show dus met Jamie All Over. Naast Miserable At Best en Jersey is dit een van mijn favoriete nummers. Helaas had ik niet goed genoeg geoefend dus kende ik niet alle nummers. Maar ondanks dat heb ik zeker genoten van de show. Miserable At Best was voor mij echt het hoogtepunt van de show. Zanger Derek zat achter zijn keyboard en zong samen met drummer Jake het nummer. Het publiek zong van begin tot eind uit volle borst mee.

 

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *