Concert Review: Spinvis | 16 september 2017

Spinvis

Na het concert van Pet Shop Boys was het erg rustig wat betreft concerten. Afgelopen zaterdag had ik er eindelijk weer eentje gepland. Dit keer Spinvis in Carré. De show in Carré was de eerste show van de tour van Spinvis, ter ere van het album Trein Vuur Dageraad.

Pianist Matteo Myderwyk was het voorprogramma. Hij speelde een stuk van ongeveer 20 minuten. Het was erg mooi, maar ik heb er zelf niet echt iets mee. Toen Matteo Myderwyk klaar was, kwam Spinvis met een minuut of vijf het podium al op. De vorige keer dat ik Spinvis zag was hij in zijn eentje met een looping station. Dit keer had hij een vijf koppige band meegenomen. Ik had zijn nieuwe album, Trein Vuur Dageraad, niet goed geoefend, dus kende helaas niet alle nummers die werden gespeeld. Ik vond het heel jammer dat hij mijn favoriete nummer, Wespen op de appeltaart, niet speelde. Wel werden Op Een Ochtend In Het Heelal en Ik Wil Alleen Maar Zwemmen gespeeld. Tussen de nummers door hield Eric de Jong af en toe een kort praatje met leuke humor.

Spinvis

Het was echt een prachtig optreden met een goeie dosis humor en heb ik een heerlijke avond gehad. Ik kan niet wachten om straks weer regelmatiger concerten te bezoeken, want dat heb ik de afgelopen tijd toch wel erg gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *