Film Review: War For The Planet Of The Apes

War For The Planet Of The Apes

Op 16 juli kwam War For The Planet Of The Apes uit in Nederland. De film is de derde Planet Of The Apes film geregiseerd door Matt Reeves. Ik vond de voorgaande twee films over Caesar echt geweldig en zat dan ook op 17 juli meteen in de bioscoop.

Voor wie de Planet Of The Apes films niet kent. In de eerste film van de reeks, Rise of the Planet of the Apes, wordt er een virus gecreëerd waardoor de apen (die hiermee besmet zijn) heel slim worden. In de film is te zien hoe het virus zich ontwikkeld en verspreid over de wereld. In de tweede film, Dawn of the Planet of the Apes, ontstaat er een conflict tussen de mensen en de slimme apen. Twee jaar na dit incident vindt War for the Planet of the Apes plaats.

War for the Planet of the Apes gaat over de jacht op Caesar. Voordat ik naar de film ging wist ik er nog weinig over. Ik had van te voren alleen de trailer bekeken. Ook was het alweer lang terug dat ik de voorgaande delen had bekeken. Ondanks dat zat ik meteen in het verhaal van de film en leefde ik volledig mee met Caesar en de andere apen. De overgang van het tweede deel naar het derde deel vond ik ook erg goed. Het was duidelijk een vervolg op het verhaal. Ik vond het leuk om te zien hoe veel bekende apen weer terugkeerden in het verhaal, zoals Winter, Rocket en Maurice.

Het verhaal zelf was duisterder dan de voorgaande verhalen en er kwam veel meer bij kijken dan alleen maar woede. Dit maakte het interessant om naar te kijken. Gelukkig zat er ook voldoende humor in de film. Ik vind het knap hoe ze dit hebben verwerkt in het negatieve verhaal.

Ik kan iedereen aanraden de eerste twee Planet of the Apes films zo snel mogelijk te bekijken, zodat je War For The Planet Of The Apen nog in de bioscoop kunt zien.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *