Concert Review: Pet Shop Boys | 18 juli 2017

Pet Shop Boys

Na Pet Shop Boys afgelopen november voor het eerst live gezien te hebben was ik gister naar hun show in Carré. Van te voren was ik bang dat de show veel zou lijken op de voorgaande of dat de show precies het zelfde zou zijn. Ook was ik erg benieuwd naar de combinatie van Pet Shop Boys en Carré, omdat het echte dansmuziek is, maar iedereen zitplaatsen had.

Pet Shop Boys

De show had geen voorprogramma en begon al om 8 uur. We hadden plaatsen op het balkon en konden alles goed zien. De zitplaatsen zelf vond ik niet erg fijn. Zelfs ik had, met mijn korte benen, niet genoeg beenruimte.

Het begin van de show leek erg op wat ik in november ook al gezien had. Neil en Chris stonden weer op hun cirkel met helmen en drukke visuals. Ze begonnen met Inner Sanctrum. Net als de vorige keer. Ook de rest van de setlist kwam grotendeels overeen met die van de show in Tilburg. Gelukkig werd de show al snel anders. Na een aantal nummers viel het achtergrond doek en werden de drummers zichtbaar. Toen de show ongeveer op de helft was begon er een spectaculaire lichtshow met lasers. Helaas was het door het vele licht erg lastig om goede foto’s te maken. Hierdoor kon ik wel gewoon m’n telefoon wegdoen en genieten van de show.

pet Shop Boys

Al met al vond ik de show in Carré veel beter dan de show van afgelopen jaar in 013. Waarschijnlijk omdat ik beter zicht had op het podium en omdat de show veel spectaculairder was. Van de lichtshow was ik erg onder de indruk. Ik ben al naar veel verschillende concerten geweest, maar zo iets had ik nog nooit gezien.

Ik kan iedereen ook zeker aanraden om een keer een concert te bezoeken in een gebouw als Carré. Door de theater setting is de sfeer gelijk heel anders. Ik was al eerder naar een concert geweest in Carré en vind dit echt heel leuk voor de afwisseling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *