Concert Review: Blink-182 | 26 juni 2017

Blink-182

Blink-182 stond al lang op mijn concertbucketlist. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik ze live zou gaan zien, had ik het waarschijnlijk niet geloofd. Ze traden op in Ahoy Rotterdam. De zaal was veel kleiner dan ik had verwacht en was niet uitverkocht. De tweede ring was zelfs gesloten. Gelukkig betekende dit dat we snel naar binnen konden en goed zicht hadden op het podium. Ik zat op de eerste ring, vlakbij het podium en kon alles goed zien. Voor de zekerheid had ik mijn verrekijker nog meegenomen, maar dat was achteraf niet nodig geweest.

SWMRS

SWMRS

De eerste act van de avond was de band SWMRS. Ik had SWMRS dit jaar al eerder gezien als support van All Time Low. Omdat ik toen vrij laat was heb ik maar weinig van hun optreden gezien. Over wat ik had gezien was ik niet erg enthousiast. Maar als support van Blink hebben ze me echt positief verrast en vind ik het toch wel echt een leuke band. Vooral het nummer Palm Trees, waar ze mee opende, vind ik erg leuk. De zanger van de band droeg een jurk, wat ik wel leuk vond. Weer eens wat anders.

A Day To Remember

A Day To Remember

A Day To Remember was de tweede act van de avond. Ik wilde A Day To Remember al graag nog een keer live zien, maar ik kende de band niet goed genoeg om een headline show van ze te bezoeken, dus dit kwam perfect uit. Ik kende maar drie nummers die ze speelden, waarvan ik er twee echt geweldig vind.  Ze maakten er een grootse show van vol met confetti, wc papier, moshpits en crowdsurfers. Een goede opwarmer voor de show van Blink.

blink-182

Blink-182

Na A Day To Remember was het al snel tijd voor Blink-182. Voordat de band het podium op kwam was de intro muziek van Stranger Things te horen. Blink trapte de show af met een van mijn favoriete nummers, Feeling This. Ze speelden veel oude nummers en maar 5 van California (klik hier voor de gehele setlist). Ik vond het jammer dat ze mijn favoriete nummer Dogs Eating Dogs niet speelde, maar omdat dit niet zo’n bekend nummer is, had ik dit ook eindelijk niet verwacht. Ze speelden ook een nummer volledig zonder licht, het enige licht dat er was kwam van telefoons en aanstekers.

Matt Skiba droeg een geweldige gestreepte broek en Mark Hoppus heeft de hele avond vrolijk over het podium gehuppeld, wat ik erg leuk vond om te zien. Tijdens de show hebben ze meerdere banners op de achtergrond gehad, waren er beelden te zien op de schermen onder het drumstel en waren er rook en vuur effecten. Het deel van de tribune waar ik zat heeft tijdens de hele show van Blink gestaan. Tegen het einde van de show kwam Mark nog het podium op met een Olaf masker (van Frozen). Wel miste ik verder wat humor. Ik had tussendoor meer flauwe grappen, monologen en gesprekjes verwacht. Maar ondanks dat heb ik echt genoten van de show.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *