Concert Review: Mindless | 6 juni 2017

Mindless

Gisteren was ik naar Sugarfactory in Amsterdam. Ik was hier nog nooit geweest en wilde hier nog graag een keer naar toe. In Sugarfactory traden drie Nederlandse bands op; The Spvrk, Venhill & Roads To Roam. Ze waren voor mij alle drie nog onbekend, maar het was zeker een geslaagde avond.

The Spvrk

De eerste band van die optrad was The Spvrk. Meteen een goed begin van de avond. The Spvrk is een pop-punk band uit Breda met een vrouwelijke leadsinger. Toen de band op het podium stond leken ze totaal niet zenuwachtig. De zangeres droeg een shirt van de band Mayday Parade. Dit is een van de bands waar ze door geïnspireerd worden, dit was ook terug te horen in hun muziek. Ook deden de catchy nummers mij wat denken aan de nummers van de band Set It Off.

The Spvrk zette een goede show neer vol met leuke poppy punk nummers. Je kon ook duidelijk zien dat ze plezier hebben in wat ze doen. Vooral de zangeres straalde veel enthousiasme uit en kwam tussen de nummers door erg spontaan over. Haar stem past goed bij de muziek die de band maakt en komt in de wat rustigere stukjes prachtig naar voren. Het nummer, Rulers, waar ze hun set mee afsloten was mijn favoriet, maar ook hun nieuwste single Close The Distance vond ik erg leuk.

Venhill

De tweede band, Venhill, was mijn favoriet van de avond. De rest van het publiek werd wat losser toen Venhill op het podium stond. Venhill maakt wat hardere rockmuziek en heeft een zangeres met een enorm sterke stem. Ondanks dat zangeres Jaro in het middelpunt van de belangstelling staat blijft er veel ruimte over voor de rest van de band om hun ding te doen. En dit doen ze goed. Ze sloten af met hun nieuwe single #19, wat ik echt een heel tof nummer vind. Bij dit nummer hebben ze ook een hele vette videoclip.

Roads To Roam

De laatste band van de avond was Roads Of Roam. Dit was de enige band met een mannelijke leadsinger. Roads To Roam is een pop-rock band uit Hilversum. Ik vond ze wat meer volwassen overkomen dan de voorgaande twee en ze deden mij een beetje denken aan Kensington. Roads To Roam speelde twee covers. Hier zat ik eigenlijk al de hele avond op te wachten, aangezien ik de rest van de muziek niet kende en ik het leuk vind om mee te kunnen zingen met de muziek. Beide covers waren nummers van Kings Of Leon, een band waar Roads Of Roam ook wel mee te vergelijken is. Ze speelde Use Somebody & Your Seks Is On Fire.

De zanger van Roads To Roam vertelde dat ze bezig zijn met een nieuwe EP. Hier speelde ze een nummer van dat nog niet is uitgebracht. Het publiek was erg enthousiast over Roads Of Roam en vroeg zelfs om een toegift. Mijn favoriete nummers die ze speelden waren Building Bridges en hun nieuwste single We Are.

 

Ik vind het altijd leuk om nieuwe bandjes te zien optreden en te leren kennen en dat is mij ook deze avond weer goed bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *