Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392 Festival Review: The Powerfest | 1 juni 2017 - Didi Winnubst

Festival Review: The Powerfest | 1 juni 2017

The Powerfest

Op donderdag 1 juni was het tijd voor The Powerfest. The Powerfest is een alternatief festival in Melkweg, dat voor het eerst sinds 2011 weer plaatsvond. De line-up van het festival was geweldig. Vier van mijn favoriete bands. Namelijk Pierce The Veil, Sleeping With Sirens, Crown The Empire & Issues. Ook stonden Roam en State Champs op het festival. Ik durf met zekerheid te zeggen dat het een van de vetste shows is waar ik geweest ben.

Het festival was verdeeld over twee zalen, The Max (MAX) en de Oude Zaal (OZ). Drie van de vier bands die ik graag wilde zien speelden in The Max, ik kon hier dus helaas niet blijven staan en moest tussendoor naar de Oude Zaal, waardoor ik mijn plek, redelijk dichtbij het podium, kwijt was. Met het tijdschema was ik ook niet erg blij, er was weinig tijd om tussendoor naar de andere zaal te gaan, ook waren er een aantal bands waarvan de show overlapte.

18:00 Zaal open
18:30 Roam (OZ)
19:00 Issues (MAX)
19:45 Crown The Empire (OZ)
20:15 Pierce The Veil (MAX)
21:00 State Champs (OZ)
22:00 Sleeping With Sirens (MAX)

Rond vijf uur sloot ik aan in de rij. De rij leek toen al erg lang, maar zodra de deuren open gingen en iedereen ging staan, bleef er wenig van de rij over. Rond kwart voor 7 was ik eindelijk binnen, de show van Roam was toen al bijna afgelopen dus ik ben meteen naar The Max gegaan voor Issues.

Issues The Powerfest

ISSUES

Voor de show van Issues had ik een goede plek. Ik stond op het trappetje vlak bij het podium en kon alles perfect zien. Ik stond aan de kant van de bassist, Skyler, en werd zo vrolijk van zijn enthousiasme. De show van Issues was een geweldig begin van mijn avond. De set duurde helaas maar een halfuurtje. De band eindigden met mijn favoriete nummer Hooligans. Hierna ben ik meteen naar de Oude Zaal gegaan voor de show van Crown The Empire.

The Powerfest Crown The Empire
Crown The Empire

Crown The Empire speelde in de Oude Zaal. De Oude Zaal is erg klein, hierdoor kan je alles altijd goed zien en hangt er vaak een goede sfeer. Ik had Crown The Empire nog niet eerder live gezien en keek dus erg uit naar hun optreden. Door de moshpit kon ik wat dichter bij het podium en werd ik uiteindelijk helemaal naar voren gedrukt waardoor ik super dichtbij stond. Helaas speelde ze veel nummers die ik niet kende en ging ik voor het einde alweer naar de andere zaal voor Pierce The Veil. Ondanks dat het erg kort was ben ik wel heel blij dat ik Crown The Empire live heb gezien en ik ze nu eindelijk van mijn concertbucketlist kan strepen. Hopelijk komen ze snel weer naar Nederland voor meer, want wat was de show vet.

The Powerfest Pierce The Veil

Pierce The Veil

Om kwart over 8 was het tijd voor mijn favoriete band, Pierce The Veil. Ze begonnen hun show met het nummer Texas Is Forever, gevolgd door Bulls In The Bronx en A Match In To Water. Daarna speelden ze Today I Saw The Whole World, een van mijn favoriete nummers. Zoals gewoonlijk barstte de jongens weer van de energie, sprong Jaime van de ene naar de andere kant van het podium en vlogen de gitaren in het rond. Vic vertelde dat het ongeveer 7 jaar geleden is dat ze hun eerste album uitbrachten en daarom zong hij een stukje van het nummer She Makes Dirty Words Sound Pretty. Ze sloten de show af met het nummer King For A Day, samen met Kellin Quinn (SWS) en het publiek ging uit zijn dak. Na de show werd er nog van alles in het publiek gegooid. Ik had bijna een plectrum van Tony, maar was helaas net te laat.

The Powerfest Pierce The Veil

The Powerfest Pierce The Veil

Toen de show van Pierce The Veil af was ben ik even wat drinken gaan halen en heb ik bij de merch gekeken. Ze verkochten het Pierce The Veil vest dat ik nog graag wil hebben. Helaas was deze niet meer in mijn maat. Omdat het nog best lang duurde voordat Sleeping With Sirens zou beginnen ben ik nog even gaan kijken bij State Champs in de OZ. Bij de show van State Champs waren er veel mensen aan het crowdsurfen en stagediven. Ik heb dit even rustig bekeken van achterin de zaal. Daarna ben ik weer weer naar The Max gegaan voor Sleeping With Sirens.

The Powerfest Sleeping With Sirens

Sleeping With Sirens

De laatste band, en hoofdact, van de avond was Sleeping With Sirens. Tijdens het optreden stond ik bijna achterin de zaal. Gelukkig kon ik alles nog steeds goed zien. Van de drie keer dat ik de band nu live gezien heb, was dit mijn favoriete optreden. De helft van de gespeelde nummers kwamen van het album Madness, wat op het moment mijn favoriete Sleeping With Sirens album is. Ze speelde veel van hun wat hardere nummers en de hele zaal ging los. Ook de band zelf had erg veel energie en straalde uit dat ze plezier hebben in wat ze doen. Ze waren een geweldige afsluiter van de avond. Ik kan niet wachten tot dat Sleeping With Sirens hun nieuwe album uitbrengt en hoop dat ze dan snel weer terug komen naar Nederland.

The Powerfest

The Powerfest is een van de beste shows waar ik tot nu toe ben geweest. Ik hoop dat ze volgend jaar weer een geweldige line-up weten neer te zetten en dan ben ik er ook zeker weer bij.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *