Festival tips

Festival Tips

Komend weekend is het alweer tijd voor Pinkpop. Helaas ga ik dit jaar niet heen. Wel bezoek ik donderdag The Powerfest en ga ik eind juni naar Indian Summer. Ik vind het geweldig om naar festivals te gaan en jij vast ook. Ben je nieuwsgierig hoe je nog meer uit je festival kunt halen? Of ga je voor het eerst naar een festival? Lees dan deze tips.

#1 Kleding en schoenen

Denk van te voren goed na over welke kleding je aan doet. Overdag is het vaak lekker weer, maar ‘s avonds kan het snel afkoelen. Trek daarom laagjes aan of knoop bijvoorbeeld een vest om je middel voor wanner het wat kouder wordt. Trek schoenen aan waar je goed op kunt lopen en waarvan het niet erg is als ze vies worden.

#2 Check de weersverwachting

Bekijk van te voren de weersverwachting. Dit maakt het makkelijker om te bedenken welke kleding je aan moet, of je eventueel je regenlaarzen mee moet nemen, of welke factor zonnebrand het beste is. Als er veel regen is voorspeld, houdt dan ook de weersverwachting in de gaten tijdens het festival. Zo kun je je hier op voorbereiden en op tijd schuilen.

#3 Spreek een plek af voor als je elkaar kwijtraakt

Vaak ga je met een groep naar een festival en wil iedereen wat anders zien en doen. Spreek daarom een punt af waar je elkaar terug kunt vinden nadat je bent opgesplitst. Vaak is het bereik op een festivalterrein erg slecht en kun je dus niet even appen waar iemand is. Spreek daarom van te voren af waar je elkaar weer terug kunt vinden. Dit scheelt een hele hoop gedoe.

#4 Regenponcho’s

Neem altijd regenponcho’s mee. Zelfs als er mooi weer is voorspeld kan het altijd nog gaan regenen. Bij mooi weer kun je de poncho’s ook goed gebruiken om op te zitten, zodat je kleding niet vies wordt.

Festival Tips

#5 Bekijk van tevoren het tijdschema

Vaak wordt een aantal dagen voor het festival het tijdschema bekend gemaakt, hier kun je zien welke artiest waar en wanneer optreed. Super handig! Zo kan je van te voren alvast plannen wie je allemaal wilt zien en kom je er niet achteraf pas achter dat je een van je favorieten artiesten gemist hebt. Wat ik zelf vaak doe is het tijdschema op de achtergrond van mn telefoon zetten. Zo heb ik hem altijd bij de hand.

#6 Bezoek ook artiesten die je niet kent

Natuurlijk is het geweldig om al je favoriete artiesten te zien optreden. Maar wat ook leuk is, is het ontdekken van nieuwe artiesten. Ga dus ook naar dat ene Nederlandse bandje of die nog onbekende artiest uit Engeland. Wie weet vind jij wel je nieuwe idool.

#7 Meer dan muziek

Op een festival is natuurlijk veel meer te doen dan shows van artiesten bekijken. Vaak zijn er verschillende kraampjes aanwezig op het terrein en kun je hier heerlijk eten en drinken. Ga dus niet naar de eerste patatkraam die je ziet, maar loop eens rustig rond om te zien wat voor lekkers er allemaal te krijgen is. Ook zijn er non-food kraampjes aanwezig met bijvoorbeeld merchandise, kun je eindelijk een shirt kopen van een artiest waar je wél naar luistert. Op sommige festivals zijn er soms ook geplande signeersessies, waar je je nieuwe shirt kunt laten signeren.

 

Wat is jouw beste festival tip?

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *