De beste festival lineups door de jaren heen

Festival lineup

Het eerste festival waar ik naartoe ging was Pinkpop in 2009. Ik zou hier heen gaan om Depeche Mode te zien, maar helaas werd hun act gecanceld. Gelukkig waren er nog genoeg andere toffe artiesten die dag. Festivals doen altijd erg hun best om zo veel mogelijk grote artiesten in hun lineup te krijgen. In de afgelopen jaren is dit ze goed gelukt. In dit artikel heb ik een aantal de beste festival lineups van de afgelopen jaren op een rijtje gezet.

Rock Werchter 2006

In 2006 stonden er veel grote namen op Rock Werchter en voor ieder wat wils. Onder andere Depeche Mode, Muse, The Red Hot Chili Peppers, The Black Eyed Peas, Kanye West, Eels, The Arctic Monkeys en Elbow stonden op het 4 daagse festival.

Pinkpop 2007

Het festival in 2007 was de 38ste editie van Pinkpop. De line-up bestond onder andere uit Muse, Linkin Park en 30 Seconds To Mars. Drie geweldige bands in één weekend, beter kan toch niet? Helaas was ik pas 8 jaar oud toen deze editie van Pinkpop plaatsvond, want wat had ik hier graag bij willen zijn. Andere artiesten dit weekend waren Marilyn Manson, Within Temptasion, Good Charlotte, Snowpatrol, Ilse de Lange, Krezip & Maria Mena.

Rock Werchter 2007

Net als Pinkpop had Rock Werchter in 2007 een goede line-up. Muse en My Chemical Romance stonden hier beide op de Main Stage. Andere artiesten die optraden waren Arctic Monkeys, Keane, Metallica, Lily Allen, Amy Winehouse, Marilyn Manson, Enter Shikari & Snow Patrol. Mika, de eerste artiest van wie ik echt groot fan was, zou ook op het festival staan maar werd helaas vervangen.

Lowlands 2010

De lineup van Lowlands 2010, de 18e editie van het festival, was zo goed dat de kaarten in een recordtijd waren uitverkocht. Onder andere 30 Seconds To Mars, All Time Low, Blaudzun, Blink-182, Die Antwoord, Typhoon, Two Door Cinema Club & You Me At Six stonden op de podia van Lowlanands 2010.

Rock Werchter 2011

In 2011 keerde My Chemical Romance weer terug naar Rock Werchter. Deze keer in het zelfde weekend als Linkin Park, All Time Low en Hurts. Ook Eels, Arctic Monkeys, Elbow, Coldplay, Bruno Mars, Iron Maiden, The Black Eyed Pas & Two Door Cinema Club stonden op deze editie van Rock Werchter.

Pinkpop zondag 12 juni 2016

Afgelopen jaar was ik een dag naar Pinkpop. De line-up bestond uit Paul McCartney, All Time Low & Bring Me The Horizon. Twee van mijn favoriete bands en een geweldige artiest. Andere artiesten deze dag waren Tom Odell, Broederliefde, Kygo, John Newman & Douwe Bob. Lees hier mijn artikel over deze Pinkpop editie.

 

Welke festival editie had jij graag bij willen wonen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *