Irritaties bij concerten

irritaties bij concerten

Ik vind het geweldig om concerten te bezoeken en jij vast ook. Lekker een avondje op stap met vrienden om je favoriete artiest te bewonderen. Keihard meezingen met je lievelingsnummers en springen en dansen tussen alle andere fans. Maar bij het bezoeken van een concert horen natuurlijk ook minder leuke dingen. Als je zelf ook graag naar concerten gaat, herken je deze irritatiepunten vast.

Tickets kopen

In een eerder artikel schreef ik al dat het kopen van een ticket echt als een overwinning kan voelen. Wel levert dit soms behoorlijk wat stress op. Bijvoorbeeld wanneer je in die eeuwig durende wachtrij van Ticketmaster staat en je al tientallen tweets voorbij hebt zien komen van mensen die al wel hun ticket hebben. Gelukkig is deze stress maar tijdelijk en ben je hierdoor extra blij wanneer je tickets hebt.

Lange wachtrijen

Eenmaal aangekomen bij de locatie van het concert, staat er vaak al vroeg een lange rij. Soms zitten er zelfs al mensen sinds ‘s ochtends vroeg te wachten tot ze naar binnen mogen. Vooral wanneer het slecht weer is is dit echt vervelend en soms mis je hierdoor nog een deel van het voorprogramma ook. Gelukkig houdt de hoofdact vaak rekening met de lange wachtrij en beginnen ze pas wanneer iedereen binnen is.

Mensen die voordringen

Als je zo lang in de rij hebt gestaan heb je natuurlijk ook een goede plek voor het podium verdiend. Helaas denkt niet iedereen hier zo over. Het gebeurd regelmatig dat er mensen op het laatste moment binnenkomen en zich helemaal naar voren drukken, waardoor jij niets meer kunt zien. Dit is misschien wel de grootste ergernis die er is. Natuurlijk begrijp ik dat iedereen een goed plekje wilt tijdens het concert, maar zorg dan dat je er op tijd bent zodat je anderen hiermee niet tot last bent.

Lang wachten

Naast het lange wachten in de rij, mag je wanneer je binnen bent ook nog veel wachten. Voor de garderobe, voor het toilet, voor het voorprogramma en voor het begin van de hoofdact. Al met al duurt dit erg lang. Maar uiteindelijk is dit het natuurlijk allemaal waard.

Nummers niet kennen

Wat ik zelf vaak erg jammer vind is wanneer ik een nummer niet ken. Ik vind niets leuker dan keihard meezingen met de muziek en kan er dus slecht tegen als ik dit niet kan doen. Wanneer ik naar een concert ga van een artiest die ik wat minder goed ken, kijk ik vaak van te voren naar de setlist, zodat ik de onbekende nummers van te voren nog even kan oefenen.

Je vrienden kwijtraken in de drukte

Vaak is het erg druk bij een concert. Wanneer iemand drinken gaat halen of naar het toilet moet, raak je elkaar al snel kwijt. Ook wanneer er moshpits zijn is het erg lastig om bij elkaar te blijven en kan het zomaar gebeuren dat iedereen in een andere hoek van de zaal beland. Erg jammer, want het is natuurlijk veel leuker om het concert samen te beleven en je wilt natuurlijk ook weer samen naar huis toe. Daarom is het vaak handig om een punt af te spreken waar je elkaar weer kunt vinden.

Dringen bij de garderobe

Wanneer het concert is afgelopen wil vaak iedereen zo snel mogelijk naar huis. Maar voordat je naar huis kan moet je natuurlijk je jas ophalen. Dit is meestal een grote chaos. Iedereen dringt om zo snel mogelijk zijn jas te ontvangen, terwijl degenen die hun jas al hebben met moeite uit de rij komen. Als iedereen gewoon wat minder zou haasten en stressen en elkaar de ruimte zou geven, zou dit allemaal vast een stuk sneller gaan.

Haasten naar de laatste trein naar huis

Als je dan eindelijk je jas hebt is het nog de kunst om zo snel mogelijk op het station de komen, omdat de laatste trein naar huis vaak veel te vroeg vertrekt. Zelf moet ik eigenlijk terug naar Leeuwarden, maar omdat de trein al om half 11 gaat moet ik meestal een slaapplaats regelen. Hierdoor kan ik gelukkig wel rustig aan doen na het concert, dat scheelt weer een hoop irritaties.

Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg leuke dingen, wanneer je een concert bezoekt. Daarover kun je in dit artikel lezen.

Wat is jouw grootste concert irritatie?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *