Concert Review: PVRIS | 10 mei 2017

Pvris

Zondagavond kreeg ik bericht van Impericon dat ik twee tickets had gewonnen voor het concert van Pvris in Melkweg. Ik zag dit maandag ochtend pas en moest toen dus snel iemand vinden die mee wilde en alles plannen. Gelukkig was dit allemaal snel geregeld en gingen we woensdag avond naar Amsterdam. De show vond plaats in de grote zaal van Melkweg, The Max, en  was niet uitverkocht. Het balkon was dicht en tijdens het voorprogramma was de zaal pas voor de helft gevuld. Tegen de tijd dat Pvris zou beginnen was de zaal redelijk gevuld.

Prides was het voorprogramma van Pvris. Ik had nog nooit van de band gehoort en ze van te voren ook niet opgezocht. Ik liet me verassen. Toen de band begon te spelen, moest ik meteen aan The 1975 denken. De stijl van de muziek kwam erg overeen. Ik vind dat The 1975 goede muziek maakt en vond Prides dus ook leuk om te zien. Vooral het nummer ‘Just Say It’ sprong er voor mij uit. Prides is zeker een band om in de gaten te houden.

Pvris

Na Prides duurde het even voordat Pvris het podium opkwam. Pvris trapte de show af met een van mijn favoriete nummers, ‘You and I’, gevolgd door ‘Fire’. Wat me opviel was dat Lyn, de zangeres van de band, het publiek erg vaak vroeg te springen, zingen of hun handen in de lucht te doen. Ik vond dit wat overbodig. Tussen de nummers door begon ze ook ineens over broccolie en ging ze hier meerdere keren over verder. Ik had helaas geen idee waar dit ineens vandaan kwam en kon er dus ook niet echt om lachen. Als iemand dit uit kan leggen hoor ik het graag. Wel was er dus veel interactie met het publiek. Wat ik een groot pluspunt vind. Hierdoor lijkt de afstand tussen jou en de band toch iets minder groot.

Pvris speelde in totaal 12 nummers, inclusief het toegift. (Klik hier voor de volledige setlist). Wat ik gaaf vind is dat Lyn nummers vaak net iets anders zingt dan ze op het album doet. Een voorbeeld hiervan is het wisselen van hoge en lage noten. Hierdoor krijg ik echt het gevoel dat ik bij een live concert ben en vind ik het interessanter om naar te luisteren. Het is zeker de moeite waard om Pvris een keer live te zien.

De band vertelde dat ze in november weer terugkomen naar Nederland. Details over deze show zijn nog niet bekend. In augustus komt het nieuwe album AWNOHAWNOH (All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell) uit. Je kunt het album hier pre-orderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *