Concert Review: Depeche Mode | 7 mei 2017

Depeche Mode

Zoals als ik al een paar keer eerder heb geschreven wilde ik erg graag naar het concert van Depeche Mode. Na vaak geprobeerd te hebben tickets te kopen via Ticketswap, was het een paar weken terug eindelijk gelukt. Op 7 mei was het zo ver en stond Depeche Mode in een uitverkocht Ziggo Dome. Het was de vierde keer dat ik Depeche Mode live zag en als het aan mij ligt zeker niet de laatste. Ze hebben een geweldige show neergezet.

Voor het eerst in lange tijd had ik weer een zitplek bij een concert en eigenlijk vond ik dit best wel fijn. Je bent dan al zeker van je plek en hoeft niet te haasten en te dringen om het goed te kunnen zien. Ook kun je tussen het voorprogramma en de hoofdact door nog rustig een drankje halen. Helaas was mijn zitplek wel in de tweede ring, op de een na bovenste rij. Best wel ver weg dus. Gelukkig was het naast het podium dus had ik nog redelijk goed zicht en had ik een verrekijker bij me, dit is echt een aanrader voor wanneer je wat verder weg zit van het podium. Voor het maken van foto’s en het zien van het scherm achter het podium was het geen goede plek. Ziggo Dome was volledig uitverkocht, mede dankzij de vele buitenlanders die naar Nederland kwamen voor Depeche Mode om dat ze hier in een relatief kleine zaal optreden. In landen als Duitsland treden ze vaak op in grote arena’s en is Ziggo Dome in vergelijking een wat kleine zaal.

The Raveonettes waren het voorprogramma van Depeche Mode. The Raveonettes is een Deense rockband. Ik was niet bekend met de band en had er van te voren ook nog niet naar geluisterd. Ik liet mij verrassen. Toen The Raveonettes begonnen was de zaal nog grotendeels leeg en werd er ook weinig voor ze geklapt en gejuicht. Ik vond de muziek van The Raveonettes erg catchy, maar ook wat eentoning. Het was een onderhoudend voorprogramma.

Depeche Mode

De show van Depeche Mode begon met het nummer Revolution van The Beatles als intro. Na dit intro kwam de band op en speelden ze het nummer ‘Going Backwards’ gevolgd door nog een nummer van het nieuwe album Spirit. (Klik hier voor de volledige setlist). Op ongeveer de helft van de show zong Martin Gore twee nummers: ‘Home’ & ‘A Question Of Lust’. Dit was voor mij een van de hoogtepunten van de show. Ik vind beide nummers echt prachtig en vind de stem van Marin Gore zo mooi! Ook speelde Depeche Mode mijn twee favoriete nummers ‘Wrong’ & ‘Enjoy The Silence’. Al met al heb ik meer genoten van de wat oudere nummers, deze vind ik toch net iets leuker en ken ik ook wat beter. Tijdens het toegift van de show deed de band nog het nummer “Heroes” van David Bowie. De show bestond in totaal uit 22 nummers. Ik vond het jammer dat ze ‘Just Can’t Get Enough’ niet speelden, dit wasbij het vorige concert de afsluiter en daar hoopte ik deze keer stiekem weer op.

Depeche Mode

De show was zeker de moeite waard. Ik hoop Depeche Mode zeker nog vaker live te mogen zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *