Hitkrant stopt | Wat nu?

Hitkrant stopt

Zelf ben ik lang geabonneerd geweest op Hitkrant. Hitkrant was toen mijn favoriete tijdschrift, net als die van mijn vader vroeger. Helaas werd vorige week bekend gemaakt dat de Hitkrant, na 40 jaar, gaat stoppen als tijdschrift. Hitkrant is voor velen het tijdschrift (geweest) om op de hoogte te blijven van alles wat er in de artietsenwereld gebeurd. Op 28 maart verschijnt het laatste tijdschrift. Wat zijn nu de alternatieven?

Na het verschijnen van het laatste nummer zal de Hitkrant online verder gaan en zal er nog 6 keer per jaar een Hitkrant special verschijnen. Het alternatief dat Hitkrant zelf bied is het tijdschrift GIRLZ. Nog lopende abonnementen zullen omgezet worden naar een GIRLZ abonnement. Ook een aantal redacturen zullen verhuizen naar dit tijdschrift.

Voor de echte muziekliefhebber is de GIRLZ natuurlijk geen vervanger voor de Hitkrant. Daarom heb ik een aantal muziektijdschriften en online muziek magazines op een rijtje gezet.

OOR

Ze noemen zichzelf  ‘Het grootste en beste muziekblad van de lage landen’. OOR is een muziektijdschrift dat een keer per maand verschijnt. Het tijdschrift staat vol met interwievs, album reviews, concert agenda’s en nog veel meer van een breed scala aan artiesten. De lezer die Hitkrant al een aantal jaren ontgroeid was zal wel bekend zijn met dit tijdschrift. Voor de jonge muziekliefhebbers, die Hitkrant nu moeten missen, is dit tijdschrift ook zeker een aanrader. Door het breda aanbod aan artiesten die in het tijdschrift worden besproken, staat er voor ieder wel iets interessants in.

Rocksound

Op het moment is Rocksound mijn favoriete tijdschrift. Rocksound is een Engelstalig tijdschrift gericht op rock, metal, punk en alternatieve muziek. Vaak staan er bands op de cover die ik erg leuk vind en waar ik graag een artikel over zou willen lezen. Rocksound was voor mij hèt alternatief toen ik mijn Hitkrant abbonnement stop zette en mijn muzieksmaak veranderde. Maar Rocksound is natuurlijk niet echt te vergelijken met Hitkrant, omdat de muziek en artiesten waar over worden geschreven toch wel een andere doelgroep hebben. Wel zijn er natuurlijk wat overlappende artiesten, zoals Twenty One Pilots, All Time Low en Set It Off.

Kerrang! & AltPress

Net als Rocksound zijn Kerrang! en AltPress Engelstalige tijdschriften gericht op alternatieve muziek. AltPress verschijnt elke maand en Kerrang! elke week. Helaas zijn deze tijdschriften lastig te krijgen in Nederland. Het grote nadeel van Engelse tijdschriften is wel dat alles waarover wordt geschreven in Engeland plaatsvind, zo ook de concerten in de concert agenda.

Smash Press & DutchScene

Smash Press en DuthScene, Twee Nederlandse Online muziekmagazines. Beide magazines volg ik al een lange tijd. Ook deze magazines zijn gericht op alternatieve muziek. Omdat deze magazines wel Nederlands zijn vind ik het prettig om via deze pagina’s op de hoogte te blijven van Nederlandse artiesten en concerten die plaatsvinden in Nederland. (Over andere websites die ik beruik om op de hoogte te zijn van concerten binnen Nederland kun je in dit artikel lezen.)

 

Hoe blijf jij op de hoogte van je favoriete muziek?

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *