Mijn eerste keer…

Mijn eerste keer...

Kun je het nog herinneren, het aller eerste concert waar je bent geweest? Ik nog heel goed. En niet alleen mijn allereerste concert, ook mijn eerste festival en het eerste concert waar ik alleen naar toe ging. In dit artikel vertel ik hier alles over.

Mijn eerste concert

Mijn aller eerste concert was het concert van Mika in juli 2008, in het cultuurpark van de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik was toen 10 jaar en was echt een hele grote fan van Mika. Samen met mijn ouders, zus en beste vriendin ging ik naar het concert. Het concert vond buiten plaats. Het was helaas geen mooi weer, maar dit maakte het niet minder leuk. In onze regenponcho’s hadden we een mooi plekje bemachtigd direct achter de tweede rij barrières zodat we alles goed konden zien. Mika had die avond twee support acts, Hercules and Love Affair en Sam Sparro. Beide acts waren niet erg goed. De show van Mika was erg indrukwekkend, vooral omdat het mijn eerste concert was. Mika maakte er toen al een grote show van met onder andere ‘Big Girls’ en opblaasfiguren. Ook kocht ik bij dit concert mijn eerste merchandise; een baby roze Mika shirt.

Mijn eerste concert zonder ouders

Zo’n vier jaar later ging ik voor het eerst zonder een van mijn ouders naar een concert.  Ik was toen 14 jaar en vond het zo stoer dat ik al zonder ouders naar een concert mocht. Samen met mijn zus, die toen 16 was, en haar vriendinnen ging ik naar het concert van Owl City in de grote zaal van Melkweg in Amsterdam. We besloten dat het een goed idee was om op het balkon te gaan staan, wat ik achteraf echt zonde vond want de vloer was niet eens voor de helft gevuld. Het voorprogramma van Owl City was Matthew Koma. Beide acts vond ik echt heel erg leuk. Achteraf heb ik nog een armbandje gekocht van Owl City. Met mijn iPod Touch heb ik die avond deze prachtige foto gemaakt, mijn aller eerste concertfoto op Instagram.

#owlcity #melkweg <3

A post shared by Didi Winnubst (@didiwinnubst) on

Mijn eerste festival

Samen met mijn ouders en zus ging ik op zondag 31 mei 2009 een dag naar Pinkpop. De reden dat we naar Pinkpop gingen was omdat Depeche Mode daar zou optreden. Helaas zei de band kort van te voren af in verband met ziekte van zanger Dave Gahan. Als vervanger kwam Krezip en werd Placebo afsluiter. Andere artiesten die ik die dag heb gezien waren Milow, Keane, Maria Mena en Kyteman’s Hiphop Orkest. Als goedmakertje kreeg ik later dat jaar kaartjes voor het concert van Depeche Mode in Ahoy voor mijn verjaardag.

Mijn eerste keer alleen naar een concert

Voor het concert van ISSUES op 2 juni 2016 had ik twee kaarten cadeau gekregen. Helaas kon en wilde niemand met mij mee. Omdat ik ISSUES eerder al een keer gemist had omdat ik te laat was (toen ze voorprogramma waren van Sleeping With Sirens en Pierce The Veil), moest en zal ik naar het concert gaan. Toen dus op de dag zelf nog steeds niemand mee zou gaan heb ik besloten gewoon alleen heen te gaan. In dit artikel kun je lezen over mijn concertervaring. Wanneer je zelf een keer twijfelt om naar een concert te gaan omdat je alleen moet, kan ik je zeker aanraden om gewoon te gaan. Je weet maar nooit of je later nog een kans krijgt om deze artiest of band nog live te zien en wie weet maak je wel nieuwe vrienden.

Mijn eerste keer VIP

Mijn eerste keer VIP

Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zal betalen om mensen te ontmoeten, maar voor het ontmoeten van Pierce The Veil maakte ik toch een uitzondering. En wat ben ik bij dat ik dat gedaan heb. De meet en greet was vrij kort maar zeker de moeite waard. In dit artikel kun je alles lezen over mijn avond bij Pierce The Veil.

 

Wat was jouw eerste concert?

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/6/0/didiwinnubst.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *