Concert Review: Blinkfest | 21 januari 2017

Blinkfest

Na de show van James Watss, gister weer iets heel anders. Namelijk Blinkfest in de kleine zaal van de Melkweg. Een tribute aan Blink-182 door verschillende coverbandjes. Er speelde acht verschillende supportacts, waaronder 4 bands en 4 akoustische acts. De hoofdact was de band Bounds of Modesty.

Blinkfest, The Hearted

De eerste act van de avond was The Hearted. Helaas waren ze al begonnen toen ik binnen kwam. Het eerste nummer dat ik vanaf de garderobe kon horen was Dogs Eating Dogs, een van mijn favoriete nummers. Ik vond het echt heel jammer dat ik hier net te laat voor was. De band speelde nog zo’n vier nummers en toen kwam de eerste akoestische act op, een Nederlandse jongen genaamd Jurre. Jurre speelde twee nummers om de tijd tussen het af- en opbouwen van de andere bands te vullen. Ik vond dit een goede oplossing, want vaak duurt dit wachten erg lang. Ik vond Jurre een van de beste akoestische acts.

De volgende band die optrad was The Positives, een pop/punk/indie-rock band uit Haarlem. De bassist van de band was naar mijn idee iets te enthousiast. De gitarist vond ik erg goed en een leuke uitstraling hebben. De band begon met het nummer “Built This Pool”, tijdens dit nummer brak de gitaarband van de gitarist. Na het vervangen van de gitaarband speelden ze de rest van hun set en kwam de volgende akoestische tussen act, Robbert Meijer, op.

Blinkfest, Good But Stupid

Hoe verder op de avond hoe beter de acts werden. De volgende band die optrad was de band Good but Stupid, een punk rock band uit Parijs. Wanneer Ben Schmitt, de zanger van de band, tegen het publiek praatte was hij helaas slecht te verstaan door zijn sterke Franse accent. Tijdens het zingen was hier gelukkig niks van te merken. De volgende akoestische act was die van Sarah Al Kaissi, een Nederlands meisje. Na het spelen van haar eerste nummer moest ze eigenlijk het podium alweer verlaten. Na wat overleg mocht ze toch nog een tweede nummers spelen, All The Small Things, en werd er hard meegezongen door het publiek.

Blinkfest, Future Idiots

Het optreden van de band Future Idiots begon anders dan de anderen en werd groots aangekondigd door hun eigen presentator, die er ook tijdens het optreden voor zorgde dat je hem, en de band, niet zomaar zou vergeten. Voordat de band was gestart ging er iets kapot, nadat dit gemaakt was begon de Zweedse band met spelen. De band speelde vooral de wat hardere en snellere nummers van Blink en kreeg het publiek goed mee en er ontstond een grote moshpit. Ze maakten er een groot feest van.

De laatste akoestische act was die van de Duitse muziekant, Odi Acoustic. De beste, en meest bekende, akoestische act van de avond. Odi Acoustic speelde vergeleken met de voorgaande akoestische acts veel nummers, die stuk voor stuk meegezongen werden. Hij eindigde met het nummer “No Future” dat hij samen zong met Callum Stamp, de zanger van Bounds Of Modesty.

Blinkfest, Bounds Of Modesty

Bounds of Modesty was verreweg de beste band van de avond. Zanger Callum Stamp heeft echt een geweldige stem en gitaris en bassist, Jan en Tom, waren echt heel goed. Helaas was het de laatste show in deze samenstelling en gaat de drummer de band verlaten. De band heeft ongeveer een uur gevuld met de nummers van Blink-182, waaronder de nummers I Miss You & Carousel. Voor het laatste nummer kwamen de support acts terug het podium op en namen wat mensen uit het publiek wat instrumenten over om vervolgens het nummer Dammit te spelen en de show goed af te sluiten.

Blinkfest was een groot feest en ik kijk nu al uit naar de show van Blink-182 in Rotterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *