Concert Tips

Concert tips

Naar een concert gaan is natuurlijk super leuk. Maar hoe weet je nou wanneer een concert plaatsvind en waar je betrouwbare kaarten kunnen kopen? En waar moet je eigenlijk allemaal aan denken bij een concert? Omdat ik regelmatig concerten bezoek heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.

Op de hoogt blijven van concerten

Vaak hoor ik van mensen dat ze graag een concert willen bezoeken, maar ze nooit weten waneer de concerten zijn. Wat ik zelf en goede manier vind om op de hoogte te blijven van concerten is het volgen van Ticketmaster. Ticketmaster is een betrouwbare en veel gebruikte site voor het verkopen van Tickets. Ticketmaster is bijvoorbeeld te volgen op TwitterFacebook en Instagram. Op Twitter kun je notificaties aanzetten zodat je een melding krijgt wanneer Ticketmaster tweet over bijvoorbeeld een pas aangekondigd concert. Wanneer je al weet wanneer het concert plaats vind kan je je ook nog op 'geïnteresseerd' zetten op het Facebook evenement. Zo blijf je op de hoogte van het concert. Hier kan je bijvoorbeeld zien wie het voorprogramma wordt en wat het verwachte tijdschema is.

Weet waar je je tickets koopt

Helaas hoor je nog regelmatig dat er mensen zijn die, zonder dat ze het wisten, een vals ticket hebben gekocht. Vaak zijn dit tickets die ver boven de normale verkoopprijs worden verkocht. Het is dus belangrijk dat je weet waar je je tickets koopt. Een aantal betrouwbare sites waar concerttickets worden verkocht zijn TicketmasterEventim & Mojo (klik hier voor meer sites). Een site die veel wordt gebruikt voor het doorverkopen van tickets is Ticketswap. Ticketswap staat bekend als een veilige veiligssite voor de verkoop van tickets, maar helaas worden hier soms ook valste tickets verkocht. Vaak begint de verkoop van tickets om 10uur ’s ochtends, maar dit kan verschillend zijn per concert. De start van de verkoop wordt aangegeven op de verkoopsites.

Oefenen

Wanneer de tickets zijn gekocht moeten natuurlijk alle nummers van de desbetreffende artiest worden geoefend totdat je ze allemaal van begin tot eind mee kunt zingen. Want er is niks zo vervelend als een nummer niet kennen, terwijl je vrienden vrolijk mee staan te schreeuwen. Wanneer je wat minder tijd hebt, of je geen zin hebt om álle nummers te luisteren kun je ook van te voren de setlist opzoeken en alleen de nummers oefenen die ook werkelijk gespeeld gaan worden.

What (not) To Wear

Een concert is geen modeshow, draag gemakkelijke kleren waar jij je prettig in voelt. Kijk van te voren wat voor weer het wordt, voor wanneer je lang in de rij moet staan. Wanneer het buiten wat kouder is, is het verstanding om laagjes aan te doen. Dan kun je binnen, waar het meestal erg warm is, altijd nog een laagje uit doen en is het buiten niet te koud. Het is fijn om comfortabele schoenen aan te doen zodat je lekker kunt dansen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om schoenen of hakken met een plateau aan te doen zodat je wat groter bent en de show beter kunt zien. Ook zou ik aanraden niet te veel make-up op te doen, doordat het erg warm kan worden loopt je make-up snel uit. Ga dus voor een waterproof mascara.

Neem zo min mogelijk mee

De hele avond met een zware tas slepen is niet fijn (ook niet voor de mensen om je heen), wanneer het nodig is kun je hem natuurlijk wel naar de garderobe brengen. Ik zou aanraden zo min mogelijk mee te nemen. Voordat je naar binnen gaat is het verstandig om de spullen die niet mee naar binnen mogen, zoals flesjes water, alvast uit je tas te halen. Dit scheelt tijd bij het naar binnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld een plastic tas meenemen voor eten en deze voor het naar binnen gaan weg gooien. Verder zou ik aanraden alleen de spullen die je echt nodig hebt mee te nemen in een klein tasje of om het gewoon in je broekzakken te stoppen wanneer dit past. Maar wat heb je nou echt nodig bij een concert? Je telefoon, de tickets, oordoppen, flesje water (deze mogen niet altijd mee naar binnen), haarelastiekjes, deo, kauwgom, een powerbank en je portemonnee met wat contant geld voor bijvoorbeeld de garderobe.

Garderobe

Wanneer je je jas en/of tas aar de garderobe hebt gebracht, krijg je natuurlijk een kaartje dat je bij je moet houden. Als je dit kaartje kwijt raakt moet je tot het einde wachten om je jas terug te krijgen. Wat ik zelf altijd doe is een foto maken van het kaartje, zodat als je hem kwijt ben je nog weet welke jas/tas van jou is en je niet hoeft te wachten.

Vervoer naar huis

Plan van te voren vervoer naar huis. Kijk van te voren hoelaat de laatste trein naar huis vertrekt zodat je hier rekening mee kunt houden en hem niet mist. Of spreek van te voren af waar en hoelaat je wordt opgehaald. Vaak is er slecht bereik in een concertzaal dus kun je dit lastig plannen tijdens/na het concert.

Live In The Moment

Het is natuurlijk leuk om foto’s en video’s te maken van het concert, zodat je deze later terug kunt kijken. Maar het is zonde om het hele concert te volgen door het scherm van je telefoon. Mijn tip is dus: maak foto’s, maar met mate. Door het maken van veel foto’s vergeet je soms om te genieten van het concert. Ook is het voor de mensen achter je niet fijn als hun zicht de hele avond wordt geblokkeerd door jouw telefoon.

 

Wat is jouw gouden tip voor het bezoeken van een concert?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *