Mijn top 7 concerten van het afgelopen jaar

Don Broco

Vandaag is de laatste dag van 2016. Een goed moment om terug te kijken op alle mooie concerten van het afgelopen jaar. In dit artikel heb ik, met moeite, mijn top 7 concerten van het jaar op een rijtje gezet.

7. Blaudzun | 16 december | Neushoorn

Versie 2

Blaudzun was voor mij de verassing van 2016. Ik had van te voren niet veel naar zijn muziek geluisterd waardoor ik niet goed wist wat ik kon verwachten. Het publiek was erg rustig en wat terughoudend waardoor ik front row stond. Helaas was het publiek wel veel aan het praten tijdens de show. Het optreden van Blaudzun was echt heel goed. De band is goed live en straalde uit dat ze plezier hebben in wat ze doen. Dit maakt het ook leuk om naar te kijken. Ik zou graag nog eens een van Blaudzun zijn concerten bezoeken.

6. Steven Wilson | 4 februari | Oosterpoort

Versie 2

Steven Wilson is net even anders dan andere artiesten. Hij treed op op blote voeten en bij de show van was het niet toegestaan om foto’s of video’s te maken. Dit is dan ook mijn enige foto van die avond. De nummers van Steven Wilson vind ik echt extreem goed en door de beelden op de achtergrond kwam alles nog beter over.

5. Twenty One Pilots | 16 februari | 013 Tilburg

Versie 2

Vorig jaar was ik ook naar een concert van Twenty One Pilots. De show van dit jaar was eigenlijk exact hetzelfde, wat ik eigenlijk wel jammer vond. Alleen de zaal was een stuk groter waardoor er gebruik gemaakt kon worden van visuals op een groot scherm achter de band. De hoogte punten van de show vond ik het drummen boven het publiek, de medley van ‘oude’ nummers en de afsluiter Trees, wat toch wel een van mijn favoriete nummers is.

4. Muse Drones Worldtour | 9 maart | Ziggo Dome

Versie 2

Een van de grootste shows waar ik in 2016 ben geweest. Met een 360 graden podium, gebruik van drones en geweldige special effecten is de show van Muse de meest originele en vernieuwende van 2016. De set bestond uit een goede combinatie van oude en nieuwe nummers die stuk voor stuk foutloos gespeeld werden. Wel mis ik bij Muse af en toe wat interactie met het publiek, maar dit kon de pret niet bederven.

3. Don Broco | 25 oktober | Paradiso Noord

Versie 3

Don Broco trad op in Paradiso Noord, een vrij nieuwe zaal waar ik nog niet eerder was geweest. Ik vind het leuk om nieuwe zalen te bezoeken en zeker zo’n fijne compacte zaal als deze. Een van de voorprogramma’s van Don Broco was The One Hundred en band waar ik nog nooit van had gehoord, maar waarvan ik blij ben dat ik ze live heb kunnen zien, want wat vind ik ze vet. Ook de show van Don Broco was super gaaf, ik kende niet alle nummers maar dat maakte niet uit. Ik heb bij dit concert leuke mensen leren kennen en ben hier voor het eerst in een moshpit geweest.

2. Pinkpop| 12 juni | Landgraaf

Versie 2

De zondag van Pinkpop had een geweldige line-up. De hoogtepunten voor mij waren All Time Low, Bring Me The Horizon, Paul McCartney & Broederliefde. Broederliefde was voor mij de verassing van de dag. Ik ging tussendoor even snel een kijkje nemen maar bleef vervolgens hangen tot het eind van de show. De jongens van Broederliefde wisten met hun muziek de hele tent op zijn kop te zetten. Bring Me The Horizon had ik al eerder live gezien, maar op een festival, in de stromende regen, is het toch anders (misschien nog wel vetter). Het was de eerste keer dat ik All Time Low live zag, die stonden al lang op mijn concertbucketlist. Hun set was toch wel mijn favoriet van de dag. Paul McCartney was de headliner van de dag en de afsluiter van het gehele festival. Helaas kon ik het podium erg slecht zien, maar ook via het scherm was het een goed optreden.

1. Pierce The Veil | Misadventures Tour | 17 november | Melkweg Amsterdam

Versie 2

Verreweg het beste concert waar ik ooit geweest ben. Ik heb die avond mijn favoriete band mogen ontmoeten en had een geweldige plek dicht bij het podium. Pierce The Veil wist er, zoals altijd, weer een geweldige en gevarieerde show van te maken. De band is live erg goed en heeft veel interactie met het publiek. De energie en het plezier dat ze uitstralen maakt het heerlijk om naar de show te kijken, hier krijg ik zelf ook energie van. Ik kijk er naar uit om Pierce The Veil in 2017 weer te zien op The Powerfest.

Wat vond jij het beste concert van 2016?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *