Concert review: The Basement Session | 17 december 2016

Versie 2

Q-factory zet graag toffe nieuwe bands in de spotlights. Afgelopen zaterdag waren dit de bands Zoo Parade, Lucky Shot & Vergangenheit. Het evenement, The Basement Session, vond plaats in de kelder van Q-factory.

Zoo Parade

fullsizeoutput_2030

De eerste band die optrad was de band Zoo Parade. De drie leden van de band hebben samen een aantal goede rocknummers gespeeld. De nummers lagen makkelijk in het gehoord. Ik was vooral onder de indruk van de bijzondere baspartijen die vlekkeloos gespeeld werden.

 

Lucky Shot

fullsizeoutput_2031

De tweede band, Lucky Shot, vond ik de beste van de avond. De band speelde dansbare rock/funk/blues nummers met een geheel eigen geluid. De jongens straalden uit dat ze plezier hebben in wat ze doen, dit maakt het ook leuk om naar te kijken. Zeker een aanrader om even op te zoeken. Bekijk hier hun eerste videoclip.

 

Vergangenheit

fullsizeoutput_2032

De laatste band van de avond was Vergangenheit. Eindelijk een vrouw op het podium. Vergangenheit speelt een combinatie van garagerock, dreampop & shoegaze. De eerste nummers klonken wat gehaast. De rest van de nummers vond ik erg gevarieerd. Wat er met de stemvervormer werd gedaan vond ik erg origineel, maar af en toe ook wat overbodig.

Ik vond het leuk om op zo’n avond nieuwe bandjes te zien spelen en te leren kennen. Wanneer dit jou nou ook wat lijkt kan ik je aanraden om 28, 29 en/of 30 december de voorrondes van Q’s best, een talentenjacht georganiseerd door Q-factory, te bezoeken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *