Kerstmuziek

kerstmuziek

Jaaa het is alweer bijna Kerst! Een van mijn favoriete feestdagen. Ik heb mijn kerstboom(pje) al staan en draag vol trots mijn kersttrui. Ik vind het dan ook heerlijk om kerstmuziek te luisteren, en dan vooral klassiekers die door artiesten van nu in een nieuw jasje zijn gestoken. In dit artikel vertel ik wat mijn favoriete kerstalbums zijn en heb ik een playlist gemaakt om alvast in de stemming te komen.

Justin Bieber – Under The Mistletoe

Mijn meest favoriete Kerst album is Under The Mistletoe van Justin Bieber. Ik zou dit album het hele jaar door kunnen luisteren. Under The Mistletoe is het tweede studio album van Justin Bieber en kwam uit in 2011. Het nummer Drummer Boy is mijn favoriet van het album, Only Thing I Ever Get For Christmas is een goede tweede.

Pentatonix – That’s Christmas To Me &  A Pentatonix Christmas

De a capella-groep Pentatonix heeft al twee kerstalbums op hun naam staan. That’s Christmas To Me werd uitgebracht in 2015 en A Pentatonix Christmas in oktober 2016. Ik vind het erg knap wat de groep doet, maar vind een heel album ervan toch wat veel.

Glee The Music, The Christmas Album

De serie Glee heb ik helaas nog nooit gezien, deze wil ik wel graag nog kijken. De muziek ervan vind ik wel erg leuk, vooral door de musical-vibe. The Christmas Album is een van de 16 albums van de Glee cast en kwam uit in 2010.

Sufjan Stevens – Songs For Christmas & Silver & Gold

Ook Sufjan Stevens heeft al twee kerstalbums uitgebracht. Songs For Christmas bracht hij uit in 2006. Dit album bestaat uit 5 cd’s waar in totaal 42 nummers op staan. De nummers die op dit album staan waren oorspronkelijk bedoeld voor familie en vrienden. Zes jaar later bracht Sufjan nog een kerstalbum uit. Bestaande uit 58 nummers. De nummers hebben een echte Sufjan Stevens sound en ik vind ze heerlijk om naar te luisteren.

Ariana Grande – Christmas & Chill  & Christmas Kisses

Zelf ben ik niet zo’n fan van Ariana Grade, maar haar kerst-EP en -album vind ik op zich wel leuk. Vooral haar versie van ‘Last Christmas’ spreekt mij erg aan. Haar EP Christmas Kisses kwam uit in 2013 en het album Christmas & Chill in 2015. De naam van het album vind ik grappig en erg leuk bedacht.

Kerst Playlist op Spotify

In de onderstaande playlist heb ik mijn favoriete kerstnummers gezet. Nummers van onder andere de bovenstaande albums.

 

Wat is jouw favoriete kerstalbum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *