Hoe blijf je op de hoogte van concerten?

Hoe blijf je op de hoogte van concerten

Hoe zorg je er voor dat je geen concerten mist? In dit artikel ga ik hier op in en schrijf ik over mijn favoriete websites die ik gebruik om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt op concert-gebied. Zodat, ook jij, niks meer mist.

Ticketmaster

Ik vind Ticketmaster een van de beste manieren om op de hoogte te blijven van concerten. Ticketmaster is betrouwbaar en verzorgt voor veel concerten de verkoop van de tickets. Hierdoor is Ticketmaster ook vaak de eerste die het concert aankondigt. Zelf volg ik Ticketmaster op Facebook en Twitter. Op Twitter heb ik meldingen aanstaan zodat ik van elke tweet een popup krijg op mijn telefoon. Hierdoor mis ik geen enkele aankondiging. Ook zou je Ticketmaster nog kunnen volgen op Instagram. Ticketmaster houdt ook een blog bij waarop onder andere reviews, nieuwtjes en interviews te lezen zijn.

Smash Press

Smash Press is een online magazine, opgericht in 2012. Smash Press doet vooral aankondigingen van poppunk, rock, deathcore en alternatieve bands. In tegenstelling tot Ticketmaster, worden er ook minder grote bands aangekondigd. Verder is er op de site nog veel meer te vinden; album en live reviews, interviews, video’s & win acties. Smash Press is te volgen op Facebook, Twitter, Youtube, Instagram & Spotify. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Dutchscene

Al acht jaar lang schrijft Dutchscene artikelen over rock, punk, indie & metal muziek. Ze doen ook aankondigingen van concerten in deze genres. Op de website is een overzichtelijke concert agenda, waar al deze concerten in terug te vinden zijn. Wanneer je een account hebt op de site kun je in de agenda aangeven bij welke van de concerten je aanwezig bent. Ook post Dutchscene elke maand een overzicht van de albumreleases van die maand. Dutchscene is te volgens op Twitter, Facebook, Youtube & Instagram.

Melkweg Heavy

Melkweg Heavy is een Facebook pagina van de Melkweg, voor de liefhebbers van heavy muziek, zoals punk, rock en metal. Op deze pagina worden natuurlijk alleen de shows aangekondigd die plaats vinden in de Melkweg. Het handige aan de pagina is dat de aankondigingen gelinkt zijn aan het bijbehorende Facebook evenement. Door je op aanwezig te zetten in dit evenement blijf je op de hoogte van alles wat met het evenement te maken heeft, zoals het tijdschema en de supports acts.

Pagina’s van venues en artiesten zelf

Net als de pagina van Melkweg Heavy, zijn er meer paginas van venues en concertzalen die je kunt volgen. Via deze paginas zal je op de hoogte worden gehouden van de shows op die plek. Ook kun je je favoriete artiesten volgen op socialmedia. Vaak kondigen ze hun eigen tour aan voordat de bovenstaande sites dit doen. Maar omdat het volgen van al je favoriete artiesten misschien wat veel is, zijn de bovenstaande opties wat overzichtelijker.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en je zo nooit meer een concert mist!

 

Op welke manier blijf jij op de hoogte van concerten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *