Concert Review: Pet Shop Boys |28 november 2016

Versie 2

Ze stonden al een tijdje op mijn concertbucketlist, de Pet Shop Boys. Op maandag 28 november stonden ze in poppodium 013 in Tilburg. Voor mij was dit een van de eerste concerten waarbij geen supportact aanwezig was, maar dit vond ik niet erg. In dit artikel kun je lezen over mijn ervaring bij de show.

De show begon met geweldige visuals waardoor ik erg onder de indruk was. Deze visuals waren voor mij een van de hoogtepunten van de show. De mannen van de Pet Shop Boys kwamen met exentrieke futurischtische helmen, zoals we van ze gewend zijn, het podium op en trapten de show af met het nummer ‘Inner Sanctum’, dat werd opgevolgd door ‘West end girls’. Na een aantal nummers werden de Pet Shop Boys ondersteund door twee drummers en een violist/toetsenist.

Het eerste deel van de show vond ik wat saai. Een oorzaak hiervan waren de nummers. Veel van de gespeelde nummers kende ik (bijna) niet. Ook zaten mijn oren dicht (in verband met verkoudheid) waardoor ik de muziek helaas wat slecht kon horen en het niet over kwam zoals zou moeten. Dit vond ik erg jammer.

Versie 2

Iets over de helft van de show was voor mij een soort keerpunt. Vanaf dit moment was de show zoals ik hem had verwacht. Er werden wat energiekere nummers gespeeld en het publiek werd enthousiaster. De nummers ‘Left To My Own Devices’ en ‘Domino Dancing’ waren voor de show in een nieuw jasje gestoken. De show werd afgesloten met kleurrijke ballonnen en een reprise van ‘The Pop Kids’.

Versie 2

Ik vind het erg knap dat de mannen van de Pet Shop Boys, die beide al rond de 60 zijn, zo’n moderne show weten neer te zetten. En dat ze mij met de hits ‘van voor mijn tijd’ hebben weten te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *