Concert Review + VIP experience: Pierce The Veil | 17 november 2016

Mijn eerste keer VIP

Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver. Ik mocht mijn favoriete band Pierce The Veil ontmoeten. Wat heb ik hier lang naar uit gekeken. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring als VIP en over de show van Pierce The Veil, en support acts Creeper en letlive.

Nadat ik (weer eens) bijna te laat was stond ik in de rij om Pierce The Veil te ontmoeten. Ik was nummer 56, van de 60. Ik was in mijn eentje maar leerde al snel wat leuke mensen kennen. Samen stonden we zenuwachtig op onze beurt te wachten. Omdat dit voor mij de eerste keer was had ik geen idee wat mij te wachten stond.

In de zaal stond een soort foto hokje opgesteld. Hier in stond de band te wachten. Toen ik aan de beurt was moest ik mijn tas afgeven en kon ik naar binnen. Vanaf dat moment ging alles erg snel. Het enige wat ik kon zeggen, terwijl ik Jaime, Mike, Vic en Tony een knuffel gaf, was ‘oh my god’. De jongens waren echt heel aardig en Vic vond dat ik mooi lang haar had. Vervolgens werd de foto gemaakt en moest ik helaas alweer weg, maar natuurlijk kon ik de uitgang van het hokje niet vinden. Vervolgens gaf iemand mijn tas terug en kreeg ik zoals verwacht een poster en een plectrums, en moest ik weer naar buiten.

fullsizeoutput_1fec

Toen we om 7 uur weer naar binnen mochten heb ik meteen een goed plekje in de zaal weten te bemachtigen. Ik stond echt heel dicht bij het podium. Al snel begon het eerste voorprogramma, Creeper. Van te voren had ik al een aantal nummers van Creeper geluisterd, maar echt bekend met de band was ik niet. Ik vind dat ze een goede show hebben neergezet. De nummers die er voor mij uit sprongen waren ‘Black Mass’ & ‘Honeymoon Suite’.

fullsizeoutput_1fed

Na Creeper kwam letlive. al snel op. Tijdens het eerste nummer kwam Jason, de lead zanger van de band, het publiek in. Hij liep een rondje door het publiek en eindigde op de balustrade, waar hij vervolgens vanaf sprong. Verderop in de set ging hij crowdsurfen. Met de muziek was ik niet echt bekend, maar ondanks dat heb ik zeker kunnen genieten van de show.

Versie 2

Eindelijk begon de show van Pierce The Veil. Ze begonnen de show met het nummer ‘Dive In’. Ik stond wat meer aan de linker kant van het podium en had dus perfect zich op Jaime, die, zoals altijd, de gehele show vrolijk rond sprong. Na een aantal nummers gespeeld te hebben gingen ze een akoestisch nummer doen; Kissing In Cars. Een vrij oud nummer, dat toch door velen van begin tot eind meegezongen werd, ook hoorde ik hier en daar wat mensen heel hard huilen. Hierna werd mijn all time favorite nummer ‘Hell Above’ gespeeld. Het nummer ‘Tangled In The Great Escape’ werd gespeeld samen met de zanger van het voorprogramma letlive.. Het allerlaatste nummer dat de band speelde was ‘King For A Day’ deze kon natuurlijk niet ontbreken.

Versie 2

Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit het beste concert is waar ik ooit ben geweest. Mijn favoriete band, die ik zelfs heb mogen ontmoeten, een goede plek dicht bij het podium, veel leuke mensen leren kennen en een show vol met geweldige nummers die ik allemaal van begin tot eind mee heb kunnen schreeuwen. Beter kan toch niet? Wel was het voor mij ook de show waarbij ik het meest geduwd en naar voren gedrukt ben, maar dit was het helemaal waard. Ik heb aan het eind zelfs Jaime’s hand nog even aan kunnen raken.

Wat was voor jou het beste concert waar je ooit bent geweest?

 

 

1 Comment

 1. Evi Winnubst
  21 november 2016

  Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad, zus!

  En het beste concert waar ik ooit ben geweest? Oei, ik kan niet kiezen.
  – Mika in 2010 in de HMH
  – Kyteman The Jam Session in 2014 in Melkweg
  – Miley Cyrus in 2014 in Ziggo Dome
  – Aurora vorige maand in Tivoli
  – Twenty One Pilots afgelopen dinsdag in HMH
  Waarschijnlijk vergeet ik er eentje 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *