Concert review: Bring Me The Horizon | 13 november 2016

fullsizeoutput_1f3c

Deze week is erg druk wat betreft concerten. Veel bands die ik leuk vind treden deze week op in Nederland. Het liefst zou ik er elke dag een show bezoeken, maar helaas is dit niet te combineren met school. Omdat ik zondag toevallig in Amsterdam was, kon ik toch nog een extra concert mee pikken. Namelijk van Bring Me The Horizon in de Heineken Music Hall.

Toen de kaarten een half jaar geleden in de verkoop gingen, was ik vastberaden om niet te gaan. Dit omdat ik ze in het afgelopen jaar al twee keer gezien had en omdat ik een verschrikkelijke hekel heb aan de Heineken Music Hall. Maar toen de kaarten voor de show steeds goedkoper werden op Ticketswap wilde ik toch wel graag heen. Terwijl de show al was begonnen heb ik mijn zus nog over weten te halen om heen te gaan en hebben we kaarten gekocht. Doordat we pas zo laat besloten hadden toch heen te gaan, hebben we beide voorprogramma’s gemist (Basement en While She Sleeps). Ondanks dat we laat waren hebben we nog een redelijke plek kunnen bemachtigen in de zaal.

Voordat de show begon ging ik ervan uit dat het dezelfde set zou zijn als voorgaande keren, aangezien de band in de tussentijd niets nieuws heeft uitgebracht en alleen maar aan het touren is geweest. Bring Me The Horizon trapte de show af met het nummer ‘Happy Song’. Aan de visuals te zien zou het een andere show worden dan de voorgaande keren. Hier was ik erg blij mee.

fullsizeoutput_1f39

Ik kan het iedereen aanraden om naar een show van Bring Me The Horizon te gaan. Als gewoonlijk was Oliver de ster van de show en gaf hij alles dat hij in zich had. Verder is de gehele band live echt heel erg goed. Er werden veel nummers gespeeld van de twee meest recente albums ‘That’s The Spirit’ en ‘Sempiternal’. Dit zijn de albums die ik het best ken. Ook speelde de band een van hun oudere nummers (volgensmij ‘Chelsea Smile). Dit nummer kende ik helaas niet goed, maar bij de fans die de band al langer volgen viel dit nummer goed in de smaak. Het nummer dat er voor mij echt uit sprong was ‘Avalanche’. Dit is, op het moment, mijn favoriete Bring Me The Horizon nummer en het blijft natuurlijk vet om deze live te horen.

Heb jij nog vette concerten op de planning staan?

1 Comment

  1. Evi Winnubst
    21 november 2016

    Avalanche is sowieso het beste!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *