Soorten mensen bij concerten

fullsizeoutput_1edc

Bij het bezoeken van concerten krijg je met veel soorten mensen te maken. Leuke, gezellige mensen, maar ook minder leuke en vervelende mensen. In dit artikel laat ik je kennis maken met deze mensen. Wanneer je zelf ook concerten bezoekt herken je deze mensen vast.

De te lange voorbuurman

Na uren gewacht te hebben en eindelijk een goed plekje te hebben bemachtigd in de zaal, let je even niet op en staat er ineens iemand van 2 meter recht voor je neus. Helaas is hier niet meer aan te doen dan een klein stapje opzij, zodat je om hem/haar heen kan kijken.

De spandoek fan

Wanneer de fan voor je gelukkig niet zo groot is, blijkt het tijdens de show dat hij/zij een spandoek heeft meegebracht, waardoor je hele zicht op het podium weg is. Zelf kan ik me hier echt verschrikkelijk aan irriteren, wat eigenlijk zonde is van de leuke avond. Wanneer een spandoek in je zicht zit, kun je natuurlijk altijd even vragen of hij naar beneden kan. Vaak heeft de fan hier begrip voor en kun je weer volop genieten van de rest van de show. Ook kun je wachten tot de artiest het spandoek heeft gezien en er een opmerking over maakt, zodat de fan vol voldoening het spandoek weer op kan ruimen.

Versie 2

Iemand die de garderobe heeft overgeslagen

Vooral in de winter vind ik het erg vervelend wanneer mensen hun jas aanhouden of meenemen de zaal in, van deze jassen wordt mijn haar enorm statisch. Nog erger vind ik het als mensen grote volle tassen meenemen. Vaak liggen deze in de weg of drukken ze tegen je aan, wat de persoon van wie de tas is niet door heeft.

De voordringer

Iemand die last minute binnen komt en zich toch nog even naar voren drukt. Hier kan ik echt heel slecht tegen. Vaak hebben de mensen vooraan lang gewacht om een goede plek te kunnen bemachtigen. Ik vind het dan erg oneerlijk als een laatkomer deze plek dan inneemt. Kom dus gewoon op tijd wanneer je graag vooraan zou staan.

De negatieveling

Erg vervelend om te zien vind ik, wanneer iemand bij de show uitstraalt dat hij/zij er eigenlijk helemaal niet wil zijn. Er kan bij sommigen geen lachje vanaf. Toch hebben zij ook een kaartje gekocht en lang gewacht om naar binnen te mogen. Ze zullen de artiest vast erg leuk vinden en het naar hun zin hebben. Maar waarom dan toch zo’n negatieve uitstraling?

De fotograaf

Je kent het wel, iemand die de hele show van begin tot eind op Snapchat zet. Als we de show wilde zien zouden we zelf wel heen gaan en deze niet op jouw Snapchat bekijken. Ook als je achter een van deze mensen staat is dat heel vervelend. Vaak ben je dan genoodzaakt de hele show via zijn of haar telefoon scherm te kijken omdat je anders vrijwel niks ziet.

De sociale fan

Vaak herken je deze in de rij al en staan ze met iedereen om zich heen te kletsen. 9 van de 10 zijn hartstikke leuk, maar sommige kunnen toch ook wel vervelend zijn en blijven maar praten. Vaak gaan deze mensen ook alleen naar shows en maken ze hier veel nieuwe vrienden, hartstikke gezellig dus.

De fan in zijn eigen wereld

Je hebt vast wel eens iemand zien staan die helemaal op gaat in de muziek, vaak zelfs met zijn/haar ogen dicht. Ik blijf dit altijd erg fascinerend vinden om te zien, maar ben blij dat ze het zo naar hun zin hebben. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van het beleven van een show.

De overenthousiast

Iemand die constant staat de dansen, springen, zingen, gillen en zwaaien. Deze persoon heeft de avond van zijn/haar leven. Waarschijnlijk zijn er veel mensen die zichzelf hierin zullen herkennen (inclusief ikzelf ;))

Welke fan vind jij het meest herkenbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *