Don Broco | 25 oktober 2016

Versie 2

Op 24 en 25 oktober stond de band Don Broco in Paradiso Noord. Op de 25ste was ik hier bij. De show werd geopend door de band Merge en The One Hunderd. Samen met Don Broco hebben ze er een geweldige show van gemaakt.

De zaal waar de show plaats vond is geschikt voor zo’n 500 man. De show was uitverkocht, maar de zaal was naar mijn idee maar half vol. Het publiek was erg gevarieerd. Doordat de band veel verschillende genres combineert, en in het voorprogramma heeft gestaan van Bring Me The Horizon en 5 Seconds Of Summer, komen er zowel fans van wat hardere muziek op af als fans van popmuziek.

De show werd afgetrapt door Merge. Een alternatieve rock band uit Frankrijk. Ik vond de vrij hoge stem van de zanger wat lijken op die van Kellin Quinn (de zanger van Sleeping With Sirens). Een stem waar je wel of niet van houdt. Zelf vind ik Sleeping With Sirens een goede band, daardoor kon ik de muziek van Merge ook erg waarderen.

fullsizeoutput_1ec5

De tweede band die speelde was The One Hunderd. De band bestaat sinds 2014 en hun muziek valt onder verschillende genres. Ze combineren metal, punk, grime, rap en electronics, en creëren hiermee een geheel eigen stijl en geluid. Voor de show was ik nog niet bekend met deze band, maar ik ga ze vanaf nu zeker in de gaten houden, want ik vond ze echt ge-wel-dig. Helaas was niet het hele publiek het hier mee eens en reageerde sommige erg negatief op de band.

Versie 2

Rond half 10 kwam Don Broco het podium op, de band waarvoor sommige fans de hele dag voor de deur hebben staan wachten. Ik had de band al eerder gezien in de Ziggo Dome, maar in een kleine zaal kwam de show veel beter over en heb ik er meer van kunnen genieten. Ze begonnen de show met het hun nieuwste single ‘Everybody’ en het hele publiek was meteen enthousiast. De band speelt goed live en Rob Damiani, de leadzanger, zingt geen noot verkeerd. In totaal speelde de band 14 nummers plus een encore. De nummers waren erg gevarieerd; van nummers waarop een gemosht werd tot rustige pop songs. Na de show konden de fans nog op de foto met leden van de support acts.

Ik heb van begin tot eind genoten van de show en kijk nu al uit naar de volgende concerten die ik nog op de planning heb staan (deze concerten kun je vinden in de sidebar van mijn blog).

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *