Benders | 21 oktober 2016

fullsizeoutput_1ea2

Van 19 tot en met 23 oktober is Amsterdam in de ban van het Amsterdam Dance Event. Een van de artiesten die hier optraden, was Colin Benders (bekend van The Kyteman Orchestra). Na het uitbrengen van het album ‘The Jam Sessions’ in 2015, heeft Colin Bender zich terug getrokken in zijn studio om te gaan werken aan een nieuw project. Met dit project stond hij afgelopen vrijdag in de Melkweg. Voor deze show had Colin zijn orkest vervangen voor een modular synthesizer.

img_1048
De modular synthesizer die Benders gebruikte voor de show. Achteraf vertelde hij dat het maar een klein deel was van waar hij normaal in zijn studio mee werkt.

Het optreden vond plaats in de theater zaal van de Melkweg. Een zaal waar ik nog nooit eerder was geweest. De zaal was vrij klein en had achterin een aantal zitplaatsen. Ik vind kleine zaaltjes zelf altijd erg leuk omdat je dan meer een connectie heb met de artiest en de show wat intiemer is. Colin gebruikte dan ook geen microfoon wanneer hij praatte met het publiek.

Nadat Colin een korte inleiding gaf van zijn show ging hij van start. Hij vertelde dat hij van plan was een set voor te bereiden, maar dat het er niet van was gekomen. De gehele show was dus geïmproviseerd. De set begon naar mijn idee wat basic, maar zeker niet slecht. Wel zat er af en toe een stukje in de muziek dat ik ritmisch gezien niet lekker vond lopen. Ongeveer halverwege de show was voor mij het hoogtepunt. Hier werd de muziek wat meer out of the box, zoals ik had verwacht en gehoopt dat het zou zijn.

Ik vond het geweldig om te zien hoe Colin bezig was met het maken van zijn muziek. En vooral fascinerend hoe een jongen met ADHD zo geconcentreerd kon zijn. Achteraf vertelde hij dat hij enorm veel energie krijgt van de vele knipperende lampjes op de modular synthesizer en daardoor zijn aandacht er goed bij kan houden.

De show werd live uitgezonden via Facebook en is hier terug te kijken.

De show van Colin Benders heeft mij zeker niet teleurgesteld en ik ben erg benieuwd naar wat hij de komende jaren gaat brengen.

Wat vind jij van het werk van Colin Benders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *