Serie | Scream

Afgelopen weken heb ik weer heel wat tijd gedood met het kijken van Netflix. Wanneer ik een serie heb gevonden die ik ├ęcht leuk vind, kan ik zo een heel seizoen kijken in minder dan een week. Afgelopen weken was dit het geval met de Netflix original Scream. De serie is gebaseerd op de gelijknamige films en is een slasher-horror serie. Ik ben begonnen aan de serie omdat ik bepaalde seizoenen van American Horror Story erg vet vond en hoopte dat dit een soortgelijke serie zou zijn. Achteraf gezien vind ik Scream zelfs vetter.

De serie in het kort samengevat: In het dorpje Lakewood worden een aantal gruwelijke moorden gepleegd. Een groep tieners wordt hier het doelwit van. Met gevaar voor eigen leven gaan ze op zoek naar de moordenaar.
Ik vond de serie zelf best spannend, maar niet eng. Ik wilde vooral graag weten wie nou de seriemoordenaar zou zijn, maar in elke aflevering verdacht ik weer iemand anders. Dit vind ik een goed punt van de serie. Het was totaal niet voorspelbaar. Ook vond ik de acteurs, die tot op heden nog vrij onbekend zijn, erg goed acteren en bij hun rol passen. Hierdoor kon ik me goed inleven in de personages en het verhaal.

De serie is in 2015 uit gebracht en heeft op het moment twee seizoenen met in totaal 22 afleveringen van ongeveer 40 min. Of er nog een derde seizoen komt is voor mij nog wat onduidelijk. Er zijn geruchten dat in 2017 het derde seizoen uit komt, bestaande uit 6 afleveringen. Maar tegelijkertijd wordt er gezegd dat er in plaats van een derde seizoen een 2 uur durende Halloween special uit komt op 18 oktober 2016 waarin de show wordt afgerond. Deze aflevering staat ook al aangegeven op Netflix, maar stiekem hoop ik dat er evengoed nog een derde (vierde, vijfde, zesde…) seizoen komt.

Zelf zou ik de serie 5/5 beoordelen en aanraden aan iedereen die van spannende series en films houdt.

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *